ACTUALITATE 17 martie 2021

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe ar putea fi votat abia în aprilie

de Iulia Drăghici - Taraș | 529 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a spus marți că bugetul reședinței de județ va fi propus spre adoptare în aprilie. În același context, el a punctat că având în vedere că planul de cheltuire a banilor este făcut, va profita de timpul rămas pentru a prezenta mai în detaliu opiniei publice investițiile viitoare. 

„Încă nu am primit cifrele de la Finanțe. Asta înseamnă că în luna martie nu vom adopta bugetul orașului. Sper că în primele zile ale lunii aprilie vom reuși să adoptăm bugetul. O să mă folosesc de această întârziere și spre deosebire de practica anilor precedenți, anul acesta voi ține opt conferințe de presă despre buget. Vă voi prezenta, la fiecare conferință de presă, câte o parte a bugetului pe niște teme foarte bine definite, pentru că până acum ați văzut că adoptăm un buget, cu 160 de milioane de lei, dar nu cred că a fost suficient ca și informație pentru cetățeni. Dacă tot trebuie să așteptăm să adoptăm bugetul, în condițiile în care proiectul de buget este pe masă în biroul primarului, eu cred că este o oportunitate să vorbim mult mai detaliat despre tot ce dorim să facem în următorii patru ani. Noi adoptăm buget pe anul curent, dar întotdeauna gândim în bugete multianuale”, a spus primarul. 

Prima dintre aceste conferințe de presă a fost marți, când s-a vorbit despre investițiile în domeniul tineretului. Edilul a precizat în context că acest fapt este un semnal că „este prioritar pentru noi să venim cu soluții către problemele semnalate de tineri”.  

Luna trecută,  Antal Árpád spunea că speră ca bugetul municipiului Sfântu Gheorghe să fie adoptat la mijlocul lunii martie. Atunci întârzierea era pusă pe seama votării bugetului național. 

Primarul din Sfântu Gheorghe a spus în același context, pe marginea acestui subiect, că își manifestă public nemulțumirea față de actuala guvernare, din care face parte și UDMR, pentru că nu a adoptat bugetul mai devreme și că situația va duce la întârzieri ale lucrărilor, pentru că sunt contracte care așteaptă să fie semnate și lucrările să fie demarate. 

Bugetul pentru anul 2020 a fost aprobat de Consiliul Local pe 31 ianuarie și a fost de peste 147 de milioane de lei. Cu un an înainte, în 2019, bugetul local a fost aprobat aproape de mijlocul lunii aprilie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.