ACTUALITATE 28 ianuarie 2020

Bugetul Consiliului Județean Covasna pe 2020 – aproximativ 227 de milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 825 vizualizări

E una din rarele situații în care suma pe dezvoltare o depășește pe cea pentru funcționare 

Autoritățile covăsnene sunt în plin proces de calcul al bugetelor. La nivelul Consiliului Județean, din câte se arată până în prezent, acesta se va ridica la aproximativ 227 de milioane de lei. 

„S-ar putea să se modifice, dar probabil Consiliul Județean Covasna, cu instituțiile subordonate, va avea 227 de milioane de lei, din care 92 de milioane pentru capitolul funcționare și 135 pentru capitolul dezvoltare. (...). La Consiliul Județean Covasna suntem printre puținii ani în care pentru dezvoltare am putut aloca sume mai mari decât pentru funcționare. Și asta este foarte ok. Pentru Sistemul de Protecția Copilului, pentru 7 luni de zile avem în total vreo 60 de milioane de lei pentru funcționare. Deci vă dați seama că din 92 de milioane de lei pentru funcționare, 60 de milioane va fi pentru Protecția Copilului”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Acesta a mai precizat totodată că în mare parte cifrele sunt stabilite, iar planul de buget este aproape finalizat. Față de anul trecut, vistieria covăsnenilor ar putea fi mai mică cu 29 de milioane de lei, a mai spus președintele CJ. 

Proiectul ar putea fi votat în plenul Consiliului Județean jurul datei de 20 februarie, a mai spus Tamás Sándor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.