ACTUALITATE 6 aprilie 2017

Buget de 130.000 de lei pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice

de Iulia Drăghici - Taraș | 856 vizualizări

Serviciul comunitar asigurat persoanelor vârstnice la domiciliu din municipiul Sfântu Gheorghe beneficiază de un buget anual de 130.000 de lei, conform unei Hotărâri de Consiliu Local adoptată în cea mai recentă ședință, din 30 martie. Fondurile sunt administrate de Direcția de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe, care va putea încheia contract de furnizare a serviciului social cu furnizori privați care deţin licențe de funcționare în acest sens.

„În bugetul nostru am alocat 130.000 de lei pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice şi conform Direcţiei de Asistenţă Comunitară, această activitate poate fi executată de instituţia în sine sau de furnizori specializaţi care încheie un contract în urma licitaţiilor publice. Condiţiile pe care le cerem pentru persoanele care vor beneficia de aceste servicii sunt că trebuie să fie în primul rând din municipiul Sfântu Gheorghe, iar venitul lor să nu fie mai mare decât salariul minim pe economie şi, evident, să aibă un motiv medical pe baza căruia pot fi propuşi să beneficieze de astfel de servicii”, a declarat viceprimarul Sztakics Éva-Judit în prezentarea susţinută în faţa consilierilor.

Astfel, persoanele care depun cerere scrisă pentru aceste servicii vor putea beneficia de îngrijire medicală la domiciliu (administrare medicamente, îngrijirea plăgilor, manevre terapeutice etc.), activităţi de bază ale vieţii zilnice (asigurarea igienei corporale, îmbrăcare, dezbrăcare etc.) sau activităţi instrumentale ale vieţii zilnice (prepararea hranei, cumpărături, menaj, spălătorie, acompaniere şi socializare etc.).

Anul acesta şi Consiliul Judeţean Covasna a acordat o atenţie deosebită serviciilor de îngrijire la domiciliu, dublând bugetul alocat, de la 400.000 de lei la 800.000 de lei. Potrivit datelor furnizate de CJ Covasna, circa 1.300 de persoane din 80 de localităţi covăsnene au beneficiat anul trecut de servicii de îngrijire la domiciliu.

 

Teme articol: buget batrani ingrijire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.