ACTUALITATE 10 aprilie 2016

Brutăria Diószegi a cucerit trei premii la GastroPan 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 767 vizualizări

Brutăria Diószegi din Sfântu Gheorghe a cucerit trei premii la Expoziţia Internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, desfășurată în perioada 7-9 aprilie. Acestea sunt: locul I la categoria Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie, locul II la categoria Pâinea Anului 2016 fabricată industrial în România și locul III la Produse de Patiserie.

„Am avut succes și anul acesta la expoziția GastroPan, organizată de data aceasta la Târgu Mureș. Brutăria noastră s-a înscris la trei categorii și la fiecare am obținut câte un premiu. La categoria Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie am concurat cu o creație inspirată din povestea Amintiri din Copilărie de Ion Creangă și am câștigat premiul întâi! La categoria Pâinea Anului 2016 am obținut locul al doilea, iar la categoria de produse de patiserie am obținut locul trei cu plăcinta noastră cu zmeură și mac”, au notat pe pagina de Facebook reprezentanţii brutăriei Diószegi din Sfântu Gheorghe.

Organizatorii GastroPan au numit creaţia lui Farkas Ferenc, câştigătoarea locului I la Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie, ca fiind impresionantă, conform unui comunicat de presă.

Potrivit patronului brutăriei, la „Pâinea anului”, categoria industrial, unde Diószegi a obţinut locul II, aceştia au participat cu trei sortimente care se găsesc şi în magazine: „Nu am făcut nimic special pentru concurs, vom concura cu ce avem noi în magazinele noastre. Nu vreau nimic special, să îmbunătăţesc produsele special pentru concurs, pentru juriu. Dacă o să câştig cu ce am în magazine, înseamnă că am câştigat pe merit”, a afirmat înainte de concurs Diószegi László, potrivit Agerpres.

Brutăria Diószegi a participat în repetate rânduri la Expoziţia Internaţională GastroPan şi s-a remarcat cu produsele sale. Anul trecut creaţia lui Farkas Ferenc, o reproducere în miniatură a castelului Peleş din Sinaia, a obţinut tot locul I la categoria Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie. Mai mult, în anul 2011, Diószegi László a câştigat trofeul „Pâinea naţională a României” la GastroPan, iar în 2013 a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume. Pâinea a cântărit 96,6 kg şi a fost pregătită din 57 kg de făină, 34 litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare. Performanţa a fost omologată de World Record Academy la categoria „Pâine rustică”.

A opta ediţie GastroPan a reunit peste 130 de participanţi care au concurat la opt categorii: „Pâinea anului 2016 fabricată industrial în România”, „Pâinea anului 2016 realizată artizanal în România”, „Creaţie artistică în aluat de panificaţie” şi „Produse de patiserie”, la secţiunea Cofetărie – „Tortul Anului 2016” şi „Creaţie artistică în pastă de zahăr”, iar la Secţiunea Gastronomie – „Platouri culinare reci” şi „Sculptură în fructe şi legume”.

Dioszegi Gastropan 2016 - 2

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, 11 aprilie 2016
De acord cu stelian...
stelian, 11 aprilie 2016
Nu stiu ce dracu baga "Diosegi" in paine, are un gust extrem de amar, indeosebi coaja! La inceput a fost foarte buna, apoi a smecherit-o, banii sa iasa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.