ACTUALITATE 18 aprilie 2019

Brașoveanca Dana Lupșa, nominalizată la Global Woman Award Romania 2019 – secțiunea Inspirational: „Mi se pare incredibil ce se întâmplă!”

de Covasna Media | 875 vizualizări

„Cum le explic acum copiilor lacrimile de bucurie? Mi se pare incredibil ce se întâmplă!”

Așa sună reacția la cald a Danei Lupșa la primirea veștii legată de nominalizarea la premiile Global Woman Award ce vor fi decernate la Londra în luna iulie, iar voturile noastre o pot aduce mai aproape de câștigarea acestui prestigios premiu.

Femei din 12 țări europene și două state din SUA au intrat în cursa pentru aceste premii, la categorii precum Inspirational, Influencer, Entrepreneur, Leadership și Celebrity. Și bărbații au propria lor categorie în cadrul Global Woman Award și vor fi premiați în cadrul galei londoneze.

Cine este Dana Lupșa?

Dana Lupșa este mama a două suflete, soție, lector doctor în management și antreprenor prin definiție. A format peste 3500 de studenți și a lansat mai mult 10 afaceri de la zero.

Lucrează cu femei pentru că simte că le înțelege provocările.

„Se spune despre mine că sunt „campioana motivării”, că le inspir și le dau curaj să strălucească și fac asta cu succes în Asociația Happy Moms pe care o conduc de peste 5 ani.

Cel mai mult îmi place să le ajut să își "croiască" propriul brand, fie că sunt la început de drum sau au deja vechime.”

Asociația Happy Moms și proiectele pe care le derulează prin intermediul acesteia au fost cele care i-au adus această nominalizare.

Happy Moms a luat naștere în urmă cu 5 ani cu misiunea de a deveni o comunitate de suport pentru femei antreprenoare din pasiune. Când a început seria de întâlniri lunare „Mămici de poveste” era foarte departe gândul că ele se vor transforma și vor duce la crearea unui adevărat club, Business MoM Club, sau că vor urma târguri, festivaluri și conferințe cu speakeri precum Andreea Marin, Gianina Corondan, Mihaela Tatu, Rona Hartner și multe alte persoane publice care au ales să susțină proiectele asociației.

Ce face asociația Happy Moms?

În primul rând, ONG-ul născut la Brașov susține proiecte de educație financiară pentru copii, tineri și femei.

Datorită succesului proiectelor desfășurate, a venit cererea de extindere în alte orașe. Primul a fost Sibiul, apoi Făgărașul, Clujul, iar de anul acesta Bucureștiul și Alba Iulia se alătură orașelor în care Happy Moms activează, iar în curând urmează și extinderea la Constanța.

Școala antreprenorială pentru mame

Școala antreprenorială pentru mame una dintre primele inițiative ale Danei Lupșa după înființarea Happy Moms. Ea se adresează în special mamelor singure și casnice care vor să își urmeze pasiunea și au o idee de afacere.

Timp de 6 luni, mamele înscrise beneficiază gratuit de cursuri de antreprenoriat care le ajută să transforme ideea într-o afacere reală. Următoarele trei luni sunt dedicate mentoratului și ele au ocazia de a învăța de la antreprenori cu experiență din Brașov.

În urma celor patru ediții de până acum au fost lansate 13 afaceri, iar în septembrie se anunță o relansare a proiectul cu un nou concept, mai aproape de nevoile actuale ale beneficiarelor.

„Proiectul Business Mom m-a ajutat pe mine ca persoană, ca mamă dar și ca femeie pentru că mi-a dat încredere în mine și în ideile mele, întâi prin faptul că am fost selectată să particip la el. La fiecare modul de curs sau de mentorat am vorbit despre mine, despre ceea ce fac eu și am primit un răspuns: o părere, o apreciere sau un sfat. Am intrat în contact cu persoane din diferite domenii de activitate, având astfel șansa să stabilesc conexiuni și chiar colaborări concrete.” – Antonela Cristina Lungu, absolventă Business MoM III

Business Kid

Pornind de la lipsa de cunoștințe în ceea ce privește domeniul financiar în rândul copiilor și de multe ori, chiar al părinților, a luat naștere Business Kid, un proiect de educație financiară pentru toată familia.

Copiii vor învăța prin teatru, joc și joacă, dar și prin ateliere practice cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Părinții vor deprinde prin exerciții practice modul în care se împart veniturile într-o lună pe diverse categorii de cheltuieli și vor exersa împreună cu copiii aceste obiceiuri. Toate acestea prin intermediul unei cărți de povești, a unei piese de teatru și a unor ateliere susținute la clasă.

Lansarea cărții de educație financiară „Aventurile lui Mimi” are loc pe 24 aprilie, începând cu ora 18:00 la Librăria Șt.O. Iosif din Brașov.

Business Teen

Acesta este un proiect care vizează înțelegerea profundă de către tineri a avantajelor și dezavantajelor rolurilor de antreprenor și de angajat.

Tinerii participă la întâlniri cu oameni de afaceri și manageri cheie, învață să scrie un plan de afaceri, participă la o competiție de idei de afaceri și pot câștiga un premiu în bani care îi ajută să demareze afacerea. Programul de derulează pentru grupe de câte 10 tineri, în orașele Brașov și Cluj.

Incubatorul de Talente – Tabără de Educație non-formală

Aceste tabere sunt dedicate copiilor cu rezultate foarte bune la învățătură și care provin din familii defavorizate.

De-a lungul celor trei ani de la lansarea proiectului au avut loc 5 tabere, iar anul acesta urmează încă o ediție.

Copiii au ocazia de a-și dezvolta abilitățile alături de profesioniști, iar în taberele de până acum au fost abordate subiecte precum pictura, fotografie, hand craft, dar și antreprenoriat și activități culturale și de team building.

Fondurile necesare pentru aceste proiecte sunt strânse prin întâlnirile lunare ale Business MoM Club, Conferința Motivațională M.A.M.A. (Mothers Are Mere Astonishing) ce se desfășoară anual, Charity Party – eveniment spectacol de strângere de fonduri și din donații și din drepturile de autor ale cărților „Trăiri Nespuse” și „Aventurile lui Mimi” ce o au pe Dana ca și coordonator.

Datorită implicării și a activității sale remarcabile de a lungul anilor, Dana Lupșa este frecvent invitată ca speaker la evenimente, în cadrul a diverse emisiuni, scrie articole, cărți iar ea își pune expertiza și experiența în slujba comunității cu zâmbete și multă pasiune.

Vă invităm să o susțineți și voi cu un vot în cursa către premiul Global Woman Award 2019 – secțiunea Inspirational!

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.