ACTUALITATE 27 decembrie 2018

Brașovean prins în Hăghig cu articole pirotehnice ilegale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1002 vizualizări

Bărbatul, care s-a ales cu dosar penal, nu este la prima întâlnire cu polițiștii

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Brașov a fost depistat în trafic de polițiștii covăsneni pe raza comunei Hăghig în timp ce transporta, spre vânzare, peste 300 de articole pirotehnice ilegale.  

Duminică, 23 decembrie a.c., polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au identificat pe raza comunei Hăghig un bărbat de 51 de ani din județul Brașov,  care conducea un autoturism.

În urma controlului efectuat, în autovehiculul bărbatului, polițiștii au descoperit peste 300 de articole pirotehnice pe care acesta le oferea spre vânzare. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 315 buc. articole pirotehnice din categoria a doua, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, arată polițiștii covăsneni, potrivit buletinului de presă.

Bărbatul nu este însă la prima întâlnire cu polițiștii covăsneni. El a mai fost depistat anul trecut în județul nostru, oferind spre vânzare astfel de materiale, fapte pentru care este cercetat penal.

„Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu achiziționeze articole pirotehnice de la persoane neautorizate și să aibă în vedere că legea permite folosirea, de către publicul larg, doar a acelor articole care intră în categoria 1/F1 - articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse și pot fi folosite tot anul. Sunt incluse aici numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi.

În categoriile 2/F2, 3/F3 şi 4/F4 intră articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni. Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile menționate mai sus, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2”, mai transmit oamenii legii.

Sursă foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.