ACTUALITATE 7 aprilie 2020

Blocurile din Sfântu Gheorghe vor fi dezinfectate o dată la două săptămâni

de Agerpres | 1393 vizualizări

Blocurile din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi dezinfectate o dată la două săptămâni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a declarat luni primarul Antal Arpad.

„Suntem în procedurile de licitaţie, sperăm că în această săptămână vom putea începe această activitate şi intenţia noastră este să dezinfectăm blocurile o dată la două săptămâni (...) Vom încerca să rezolvăm şi problema dezinfectanţilor, să ajungă în fiecare scară (...) E foarte important ca cineva să verifice ca acel dezinfectant să rămână în scara blocului, iar în cazul în care se consumă, să aibă grijă să completeze, pentru că noi nu vom avea posibilitatea. Vorbim totuşi de aproape 1.000 de scări de blocuri în municipiul Sfântu Gheorghe, nu putem noi zilnic să verificăm dacă în fiecare scară este totul ok“, a declarat Antal Arpad.

Acesta a făcut un nou apel către cetăţenii oraşului să respecte recomandările făcute de autorităţi, amintind că luni preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că starea de urgenţă se prelungeşte cu încă o lună, pentru a se ţine epidemia sub control.

„Vreau să vă rog să transmiteţi mesajul către cetăţenii din municipiul Sfântu Gheorghe şi rugămintea mea ca, pe de o parte, să nu se relaxeze, iar pe de altă parte, să respecte cu stricteţe recomandările făcute de autorităţi. Eu sunt mulţumit într-o proporţie de 85-90% de atitudinea cetăţenilor, însă în ultimele zile am văzut o relaxare şi rugămintea mea este să fim mult mai vigilenţi şi să respectăm cu stricteţe recomandările autorităţilor. Pe de altă parte, dacă observăm cetăţeni care nu respectă aceste recomandări atunci să semnalăm aceste lucruri Poliţiei. E foarte important ca de fiecare dată când vedem un grup de oameni să sunăm la 112 şi să semnalăm acest lucru organelor abilitate, pentru că altfel nu vom reuşi să ţinem departe de noi acest virus“, a mai spus Antal Arpad.

Primarul oraşului staţiune Covasna, Gyero Jozsef, a anunţat recent că Primăria şi-a onorat obligaţia instituită prin Ordonanţa Militară nr. 4/2020 şi a finalizat acţiunea de dezinfectare a unui număr de 104 scări de bloc din localitate.

Totodată, a reuşit să achiziţioneze un număr suficient de dozatoare pentru substanţe necesare dezinfectării mâinilor, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni să fie montate în scările blocurilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.