ACTUALITATE 3 februarie 2010

Birou de reprezentare comun Har-Cov pentru Bruxelles

de Covasna Media | 740 vizualizări
03feb2010-bruxellesJudeţul Covasna va deschide biroul de reprezentare a judeţului de la Bruxelles în următoarele două luni. Pentru a face economii, judeţele Covasna şi Harghita vor fi reprezentate ambele în aceeaşi locaţie. Vicepreşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat că s-a primit o ofertă convenabilă pentru un spaţiu care ar fi potrivit respectivului birou, într-o clădire din Bruxelles, fiind posibil ca biroul

03feb2010-bruxellesJudeţul Covasna va deschide biroul de reprezentare a judeţului de la Bruxelles în următoarele două luni. Pentru a face economii, judeţele Covasna şi Harghita vor fi reprezentate ambele în aceeaşi locaţie.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat că s-a primit o ofertă convenabilă pentru un spaţiu care ar fi potrivit respectivului birou, într-o clădire din Bruxelles, fiind posibil ca biroul să fie deschis în următoarele două luni. Biroul comun al celor două judeţe ar urma să aibă doi angajaţi proveniţi din acestea, admişi prin concurs şi care ar trebui să ştie să ne reprezinte în totalitate.

În 2008, preşedintele de la acea vreme al CJ Covasna, Demeter Janos, a aprobat înfiinţarea unui birou de reprezentare a judeţului la Bruxelles, care urma să fie susţinut financiar de CJ. Rolul acestui birou era de informare a unităţilor administrativ teritoriale despre deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană respectiv Comitetul Regiunilor şi celelalte organisme ale UE, sprijinirea accesării proiectelor de interes local, întărirea reprezentării intereselor judeţului Covasna, stabilirea de contacte cu instituţiile europene care au rol semnificativ în derularea proiectelor importante pentru judeţul Covasna, precum şi stabilirea de parteneriate cu regiuni din cadrul UE în vederea derulării în comun a unor proiecte transnaţionale.

Proiectul a fost criticat şi contestat, pe motiv că înfiinţarea biroului ar fi ilegală, inoportună şi nu ar  acoperi necesităţi reale.  Mai mult, s-a atras atenţia asupra faptului că rolul  europarlamentarilor este tocmai acela de reprezentare la Bruxelles şi de lobby asupra autorităţilor europene în ceea ce priveşte zonele României. Odată cu aprobarea proiecului, salariul angajatului CJ Covasna care ar urma să se ocupe de biroul de la Bruxelles ar urma să fie de 2.805 euro.

Monica Rizea

Sursa foto: wordpress.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
constantin, 3 februarie 2010
de acea, ca vrea dom. demeter sa bage pe prietena , vezi concubina pe acest salariu acolo, era simplu.
reluc, 3 februarie 2010
demeter a rezolvat problemele covasnenilor de are nevoie de birou la bruxelles ? sau poate are vreun fiu / fica fara serviciu .
pita-gora, 3 februarie 2010
Da ce ,doamne iarta-ma,vor sa faca astia la Bruxelles de au nevoie de un birou in cel mai scump oras al Europei ? Dupa ce au pus la pamant cele doua judete cu "proiectele " lor niciodata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.