ACTUALITATE 23 mai 2016

Biletele la proiecţia filmului „ Bacalaureat ” din Sfântu Gheorghe, epuizate

de Iulia Drăghici - Taraș | 857 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe va găzdui marţi, 24 mai, de la ora 19, în Sala Arta, proiecţia filmului „ Bacalaureat ”. Pelicula i-a adus lui Cristian Mungiu cea mai recentă distincţie la Festivalul de Film de la Cannes, cea pentru cel mai bun regizor. Filmul va rula la Sfântu Gheorghe cu casa închisă pentru că biletele, vândute la preţul de 10 lei, s-au epuizat cu mai bine de 24 de ore înainte de eveniment.

„Am decis să aduc acest film la Sfântu Gheorghe cu mult timp înainte să ia premii pentru că este un film foarte bun. Este un film care merita văzut şi dacă regizorul Cristian Mungiu nu primea distincţia de la Cannes”, a spus managerul Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Popa.

„Bacalaureat”

„ Bacalaureat ” spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi, potrivit descrierii oficiale.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul „Pas în doi”, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în „Panglica albă”, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009. Lista de actori este completată de Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădureţu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

Pelicula românească este inclusă şi în lista realizată de publicația americană The Hollywood Reporter sub titlul „21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood”. În cinematografele din toată ţara filmul rulează din 19 mai.

Cristian Mungiu, cel mai bun regizor

Referitor la cel mai recent premiu cucerit de regizorul român, Anna Popa a spus: „Este un premiu absolut meritat. Este unul dintre cei mai talentaţi oameni pe care îi cunosc şi mă bucur extraordinar de mult pentru succesul pe care îl are pentru că îl merită din plin”.

„Este minunat să fim aici, să avem un premiu la Cannes. Dar ne întoarcem la lumea reală. Iar în lumea reală, am văzut în ultimii ani că, tot mai rar, filmele au viaţă lungă în cinematografe. Şi cred că, dacă nu vom face ceva să schimbăm această tendinţă, atunci cinematografia de autor, filmele cu buget mai modest ar putea să dispară”, a spus regizorul Cristian Mungiu, la conferinţa de presă de după înmânarea premiului.

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După dealuri”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.