ACTUALITATE 10 aprilie 2020

Bilanțul de vineri din județul Covasna: 79 de confirmați, 32 internați la Spitalul Județean, 7 vindecați

de Iulia Drăghici - Taraș | 3161 vizualizări

În statisticile Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe de vineri, 10 aprilie, ora 13:00, figurau 32 de pacienți depistați pozitiv la infecția cu SARS-COV-2, dar și opt suspecți, pentru care se așteaptă rezultatele. De la începutul pandemiei, în județul Covasna au fost identificate 79 de persoane cu COVID-19.

Dintre cei 32 de pacienți confirmați la Spitalul Județean, două persoane se află la Terapie Intensivă, în stare critică, dintre care unul intubat.

Printre pacienți sunt și 7 copii: unul suspect, între 0 – 9 ani, cinci confirmați cu vârstă între 0 – 9 ani, iar unul între 10 și 18 ani. Restul sunt adulți.

În perioada 8 aprilie ora 13:00 – 10 aprilie ora 13:00, cinci persoane au fost externate de la Spitalul Județean. Bilanțul Prefecturii Covasna menționează șapte externări în ultimele 24 de ore, ale unor persoane din Covasna și Sfântu Gheorghe.

Patru decese, printre care un pacient adus de la Brașov

În bilanțul de la începutul pandemiei de coronavirus sunt cuprinse și patru decese la persoane pozitive COVID-19 la pacienți internați la Spitalul Județean. Dintre aceștia, unul a fost transferat de la Brașov, prin circuitul de spital-suport, pentru o intervenție chirurgicală, dar a decedat la câteva ore după ce a ajuns la unitatea spitalicească.

Deces 248 - Bărbat, 60 ani din județul Brașov. În data de 26 martie 2020, a fost internat  în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, în același salon cu un pacient care revenise din Franța. Confirmat pe 03.04.2020 în laboratorul Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.  Pacientul a fost reinternat pe data de 07.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe – Secția ATI cu diagnostic Pancreatită acută cu tendință de abcedare. Pneumonie interstitială cu COVID-19. Insuficiență respiratorie acută. Decedat pe 08.04.2020. Condiții medicale pre-existente: Tumora de cap de pancreas. Diabet zaharat insulino-dependent. HTA. Ulcer gastric operat”, se arată în bilanțul de joi seara al Grupului de Comunicare Strategică.

A venit în stare critică în spitalul nostru pentru tratament chirurgical. Decesul a survenit la câteva ore de la internare, motiv pentru care vorbim de un al patrulea caz de deces, cu precizarea că, în statisticile oficiale, decesul acestui pacient, conform procedurii de lucru stabilite de Ministerul Sănătății, să fie raportat de Direcția de Sănătate Publică unde își are domiciliul pacientul în cauză”, a punctat și managerul spitalului, Andras - Nagy Robert. 

Două femei, în vârstă de 77, respectiv 78 de ani și un bărbat de 49, confirmați pozitiv cu noul coronavirus din județul Covasna au decedat la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe.

Dintre aceștia, unul este cazul suspect anunțat anterior, pentru care testul coronavirus s-a făcut după ce a survenit decesul.

„În data de 8 am vorbit de un deces al unui caz suspect, având în vedere că la momentul decesului încă nu am avut rezultat, confirmarea infecției cu coronavirus a venit după data decesului”, a spus Andras – Nagy Robert.  

79 de cazuri la nivel de județ

INSP și Prefectura au informat vineri că în județ au fost depistate, conform statistici de la ora 13:00, 79 de persoane infectate cu noul coronavirus, dar și că în ultimele 24 de ore au fost externate șapte persoane.

Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul județului, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 79 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate, de la ultimul comunicat, 7 persoane (4 de la Covasna și 3 din Sf. Gheorghe) au fost declarate vindecate și externate.

La această dată, în carantină instituționalizată se află 286 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 819 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, 11 persoane au ieșit din carantină iar 91 persoane au ieșit din autoizolare”, arată un comunicat de presă al Prefecturii.

Amenzile pentru persoanele care nu au respectat restricțiile de circulație s-au ridicat la 247.700 de lei.

Urări de Paște și de distanțare socială  

Conducerea Prefecturii Covasna a transmis și un mesaj în preajma sărbătorilor pascale, respectiv un îndemn de a respecta, în continuare distanțarea socială pentru ținerea sub control a epidemiei.

Pentru locuitorii județului care întâmpină Sfintele Sărbători Pascale la sfârșitul acestei săptămâni, conducerea Prefecturii Covasna, reprezentată de dl Prefect Iulian-Constantin TODOR și dl. Subprefect Cosmin BORICEAN, urează tuturor multă sănătate, iar prin iubire și speranță, cu bogăție sufletească, să aibă puterea de a dărui și a-și ajuta semenii, cu care conviețuiesc în pace și armonie.

Să nu uităm însă perioada deosebit de grea prin care trecem, de aceea facem un apel spre concetățenii noștri să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

Reducerea la minimum a riscului  de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Prefectură.

Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate. Au fost, totodată, și 265 de decese. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.