ACTUALITATE 5 mai 2020

Bilanțul de marți pe COVID: 196 de cazuri, 46 de internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1347 vizualizări

Bilanțul zilei de marți, 5 mai, al cazurilor COVID-19 din județul Covasna arată că au fost depistate 196 de persoane infectate cu SARS-COV-2 de la începutul pandemiei. Raportarea de marți de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a arătat că internați sunt 46 de pacienți cu această boală. Patru persoane sunt în stare gravă.

Dintre pacienții care erau marți internați la Spitalul Județean, trei pacienți sunt copii, iar 11 au fost transferați din județul Brașov, pe afecțiuni chirurgicale sau ortopedice, în virtutea atribuțiilor de spital-suport covid. În rândul pacienților internați confirmați, patru sunt în stare critică, pe secția de Terapie Intensivă.

În perioada 30 aprilie – 5 mai au fost înregistrate 15 externări, dar și trei decese, toți pacienți cu boli asociate.

Nu în toate situațiile se poate spune că decesul a fost cauzat de această infecție. Că a agravat situația, este adevărat, dar cauza decesului, nu e în toate situațiile aceasta, deși statistic se raportează COVID pozitiv, trebuie avut grijă în această privință”, a spus managerul Spitalului Județean, Andras-Nagy Robert.

Totodată, la Spitalul Județean sunt internate încă 8 persoane suspecte COVID-19.

Conform datelor oferite de Prefectura Covasna, „în carantină instituționalizată se află un număr de 199 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus); alte 205 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 4 persoane au ieșit din carantină, iar alte 14 persoane au ieșit din autoizolare”.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost declatate vindecate 132 de persoane din județul Covasna.

La nivelul României, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane cu boala COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până acum, 841 persoane infectate cu SARS-COV-2, dintre care șapte din județul Covasna, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.727 de  persoane. Alte 19.748 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 205.842 de teste.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.