ACTUALITATE 15 iunie 2010

Beciuri şi fântâni inundate la Hăghig

de Covasna Media | 1015 vizualizări
Ploile care au început să cadă duminică noapte au afectat cel mai puternic comuna Hăghig, unde zeci de gospodării au fost inundate, iar trei stâlpi din lemn pentru telecomunicaţii au căzut pe carosabil, fiind necesară intervenţia echipajelor Romtelecom pentru redresarea liniilor de telecomunicaţii. O rupere de nori ce a avut loc ieri dimineaţă la Hăghig a dus la inundarea a peste 30 de curţi şi 25 de beciuri, în acestea din urmă apa ajungând şi la 2 metri. Potrivit ISU Covasna, au fost afectate 12 fântâni, atât în curţile cetăţenilor cât şi în exteriorul acestora, una dintre ele fiind situată în curtea Şcolii Generale, în vreme ce 5 hectare de teren agricol au fost inundate.

Ploile care au început să cadă duminică noapte au afectat cel mai puternic comuna Hăghig, unde zeci de gospodării au fost inundate, iar trei stâlpi din lemn pentru telecomunicaţii au căzut pe carosabil, fiind necesară intervenţia echipajelor Romtelecom pentru redresarea liniilor de telecomunicaţii.

O rupere de nori ce a avut loc ieri dimineaţă la Hăghig a dus la inundarea a peste 30 de curţi şi 25 de beciuri, în acestea din urmă apa ajungând şi la 2 metri. Potrivit ISU Covasna, au fost afectate 12 fântâni, atât în curţile cetăţenilor cât şi în exteriorul acestora, una dintre ele fiind situată în curtea Şcolii Generale, în vreme ce 5 hectare de teren agricol au fost inundate.

Din datele oferite de ISU Covasna, apa a pătruns inclusiv în beciul Poliţiei Hăghig, fiind afectate şi trei podeţe.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a intervenit la Hăghig cu două echipale ale Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, cu o autospecială şi două motopompe, pentru a evacua apa din beciurile şi fântânile afectate, până în prezent situaţia fiind normalizată.

Monica Vajna

Foto: ISU Covasna

Teme articol: Haghig inundatii ploi furtuna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.