ACTUALITATE 2 iulie 2021

Baza DJST trece în administrarea autorităților locale din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1211 vizualizări

Primarul anunță că încep demersuri pentru modernizarea zonei pieței, dar deocamdată la nivel birocratic 

Primarul Antal Árpád a dat joi vestea că Guvernul a aprobat în ședința din 30 iunie a.c. solicitarea autorităților locale de a transmite imobilele și terenurile de tenis ale DJST, din zona pieței agroalimentare, din domeniul public al Statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna, în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe și în administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. 

În acest moment avem PUZ-ul aprobat pentru zona respectivă, avem o situație juridică a terenurilor reglementată și putem vorbi despre pornirea unor demersuri în ceea ce privește reabilitarea, din punct de vedere urbanistic și a funcțiunilor din zona respectivă. Noi dorim, în primul rând, ca zona aceea să fie schimbată, dorim o prelungire a străzii Nicolae Iorga până la Bánki Donát, dorim să construim un centru de afaceri, o piață acoperită, parcaj etajat și terenuri de sport”, a spus, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Edilul a precizat și că planurile sunt pe termen lung și că acum se creează pârghiile pentru a începe studiile de fezabilitate. 

Acum am ajuns în situația în care putem porni niște proceduri de studii de fezabilitate, proiecte tehnice, execuție și așa mai departe”, a spus primarul. 

În legătură cu sediul DJST, Antal Árpád a spus că în principiu planul este ca acesta să rămână în zonă, dar că toate detaliile vor fi stabilite în funcție de aplicarea planului de guvernare, unde autoritățile centrale și-au asumat descentralizarea Direcțiilor Județene de Sport și Tineret, în sensul că ar urma ca acestea să treacă din subordinea MTS în cea a Consiliului Județean. 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința din 10 iunie a.c., noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care vizează schimbări în zona străzilor Nicolae Iorga – Bánki Donát – Császár Bálint - Crângului.

Solicitarea de trecere a imobilelor din domeniul public al Statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna, în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe și în administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe a fost inițiată în 19 mai, printr-o hotărâre de CL. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.