ACTUALITATE 22 ianuarie 2017

Baschet feminin: Campioana Sepsi SIC se impune în derbiul etapei a 16-a

de Iulia Drăghici - Taraș | 616 vizualizări

Campioana Sepsi SIC s-a impus în deplasare în faţa Olimpiei CSU Braşov în derbiul etapei a 16-a din Liga Naţională de baschet feminin cu scorul final de 71 : 74.  (14 - 22,15 - 15, 20 - 20, 22 - 17). Sala „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov a reunit 1.600 de spectatori, dintre care cel puţin 750 au fost suporteri veniţi din Sfântu Gheorghe.

Meciul poate fi descris ca unul echilibrat, deschis oricărui rezultat. „Oaspetele s-a instalat la conducere încă de la începutul partidei, scorul după primele cinci minute de joc fiind 8 – 16. La finalul primului act, echipa din Sfântu Gheorghe avea un avantaj de opt puncte, scorul fiind de 14 – 22. A urmat un sfert secund încheiat la egalitate, oaspetele intrând la cabine cu acelaşi avantaj din primul sfert, 29 – 37. Penultimul act a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate, scor 49 – 57 înaintea ultimelor zece minute de joc”, arată site-ul totalbaschet.ro.

În ultimul act, echipa antrenată de Zoran Mikes a fost condusă, Olimpia CSU Braşov reuşind astfel să mai reducă din handicap (22 – 17). Chiar dacă în ultimele minute de joc posesia a fost la echipa braşoveană, rezultatul final a rămas în favoarea echipei Sepsi SIC.

În urma acestui rezultat Sepsi SIC îşi consolidează prima poziţie în clasamentul Ligii Naţionale de baschet feminin, în vreme de echipa braşoveană obţine poziţia secundă.

„A fost un meci foarte greu, care chiar a meritat numele de derbi al etapei. S-au întâlnit cele mai bune două echipe din momentul actual al campionatului şi ştiam că o să fie un meci strâns. Noi am avut tactica noastră pe care antrenorul Zoran Mikes a transmis-o către fete. Cred că de asta am şi câştigat, pentru că am reuşit să ţinem de această tactică. (...) Mi se pare că a fost un meci bun pentru spectatori şi că a meritat să vină în număr aşa de mare. Urmează un meci un pic mai uşor, împotriva echipei din Iaşi, dar încă nu ne putem odihni pentru că în paşi repezi urmează Final Eight-ul Cupei României care va avea loc la Sfântu Gheorghe. Acum trebuie să ne recăpătăm forţa pentru a juca acele meciuri importante”, a declarat la finalul partidei managerul echipei, Rusz István.

Echipa de baschet Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va organiza și găzdui Final Eight-ul Cupei României și evenimentul All Star Game 2017, în perioada 8-12 februarie 2017, de miercuri până duminică, la Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe.

 

 

Teme articol: Braşov victorie Sepsi bachet
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.