ACTUALITATE 25 octombrie 2018

Bărcănean, cercetat de polițiști pentru vânzare ilegală de porci

de Iulia Drăghici - Taraș | 3179 vizualizări

În toiul epidemiei de Pestă Porcină Africană, un bărbat din comuna Barcani, județul Covasna, este cercetat de polițiștii din Prahova pentru că vindea fără acte legale porci necrotaliați. Oamenii legii au aplicat trei amenzi în valoare de 6.500 de lei. Mai mult, porcii au fost uciși, iar mijloacele de transport au fost dezinfectate, informează IPJ Prahova.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secţiei Rurale Apostolachea au acționat în comuna Podenii Noi. Astfel, în satul Ghiocel, polițiștii au depistat o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Măneciu. Acesta era însoțit de un altul, din comuna Barcani, județul Covasna.

În interiorul mijlocului de transport au fost găsiți 10 porci de aproximativ 25 Kg fiecare, care ar aparține bărbatului din Covasna.

Din primele verificări efectuate a rezultat că persoanele în cauză nu dețin documentele necesare efectuării transportului sau comercializării, iar porcii nu erau crotaliați.

Reprezentanți DSVSA Prahova au fost solicitați la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor.

În cauză, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei.

De asemenea, s-a procedat la uciderea tuturor exemplarelor, acestea fiind ecarisate în loc anume stabilit pentru astfel de situații, totodată, au fost recoltate probe de laborator în vederea efectuării analizei.

La finalizarea activităților s-a efectuat acțiunea de dezinfecție a tuturor mijloacelor folosite”, arată comunicatul de presă transmis joi de IPJ Prahova.

În județul Covasna sunt interzise târgurile de animale de când, la începutul lunii septembrie au fost depistate focare de Pestă Porcină Africană în județul vecin, Buzău.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.