ACTUALITATE 24 iulie 2020

Bărbat prins în flagrant, în Simeria, cu peste 16 kilograme de tutun vrac de contrabandă

de Iulia Drăghici - Taraș | 8881 vizualizări

Alături de acesta, au fost reținuți încă patru bărbați

Cinci bărbați au fost reținuți vineri pentru 24 de ore de polițiștii din Harghita și sunt acuzați de contrabandă și evaziune fiscală. Unul dintre aceștia a fost prins în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe, în zona cartierului Simeria. Asupra sa avea 16,5 kilograme de tutun vrac, 800 de tuburi de confecționat țigări și alte bunuri, care au fost disponibilizate de polițiști pentru cercetări.

Bărbatul prins în flagrant la Sfântu Gheorghe este vizat, alături de încă patru bărbați, într-un un dosar de urmărire penală, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiul Secuiesc, din Harghita. Aceștia sunt suspecți de contrabandă și evaziune fiscală. 

Am beneficiat astăzi de sprijinul mai multor structuri de supraveghere operativă, inclusiv de la Târgu Mureș, iar echipa a fost coordonată de cei care au inițiat acțiunea – Serviciul de Investigarea Criminalității Economice. Aceștia au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre cei cinci. Acesta a fost interceptat în traficul rutier, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Au fost identificate asupra lui 16, 5 kilograme de tutun vrac, 800 de tuburi goale pentru confecționat țigarete, două telefoane mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională și mai multe înscrisuri, care socotim noi, atestă activitatea aceasta infracțională. Toate aceste bunuri au fost indisponibilizate în cadrul dosarului penal. Totodată, indisponibilizat a fost și autovehiculul utilizat”, a declarat vineri, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit polițiștilor harghiteni, în acțiune au fost puse în executare și 13 mandate de percheziții domiciliare pe raza județului vecin, precum și ale unor autovehicule utilizate de cei cinci suspecți.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 56 de kilograme de tutun vrac, două dispozitive de confecționat țigarete, 5.800 de țigarete confecționate din tutun vrac și cinci telefoane mobile, două cartele SIM, un card de memorie, mai multe agende și înscrisuri, care pot să furnizeze date cu privire la activitatea desfășurată de grupul acesta, precum și mai multe sume de bani – 31.000 de lei, 19.000 de forinți și 1.055 de euro. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 63.000 de lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Cei cinci au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă procurorul de caz să dispună față de aceștia o măsură preventivă, pentru continuarea cercetărilor. 

Anchetatorii au transmis și că doi dintre cei cinci suspecți au mai făcut obiectul cercetărilor anul acesta pentru fapte similare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.