ACTUALITATE 2 iulie 2021

(Update) Bărbat din Sfântu Gheorghe reținut pentru tentativă de agresiune sexuală

de Iulia Drăghici - Taraș | 2341 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Sfântu Gheorghe este cercetat de polițiștii covăsneni pentru tentativă de agresiune sexuală. Din fericire, tânăra care era să îi cadă victimă, o fată de 16 ani, a reușit să scape de agresor și să se adăpostească într-un imobil unde locuia o cunoștință.

Totul s-a petrecut în 28 iunie, aproape de ora 23:00, în Sfântu Gheorghe.

În data de 28.06.2021, în jurul orei 22:48, în municipiul Sfântu Gheorghe, în timp ce se deplasa spre domiciliu, o persoană în vârstă de 16 ani a fost abordată de către un bărbat care a prins-o de braț și a intenționat să o conducă, împotriva voinței ei, într-o zonă slab iluminată. Persoana vătămată a opus rezistență, reușind la un moment dat să se desprindă de agresor și a fugit către un imobil în care locuia prietena sa, solicitând telefonic, în același timp, sprijinul acesteia.

În urma activităților informativ – operative desfășurate în cauza privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva persoanei vătămate, polițiștii au identificat posibilul autor al faptei, în persoana unui bărbat în vârstă de 60 ani din mun. Sfântu Gheorghe”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Covasna.

Bărbatul cercetat pentru agresiune sexuală a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă.

„Față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la agresiunea sexuală, faptă prev. și ped. de art. 32, alin. 1, Cod penal, raportat la art. 219, alin. 1 și 2, lit. c, Cod penal, în data de 01.07.2021 fiind de asemenea luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe cu propunere de arestare preventivă”, a mai transmis IPJ Covasna.

UPDATE: Procurorii au început cercetarea penală față de bărbatul de 60 de ani și cere judecătoriei Sfântu Gheorghe luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

În data de 02.07.2021  procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la agresiune sexuală săvârşită asupra unei persoane vătămate minore, în vârstă de 16 ani. În aceeaşi dată, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

S-a reţinut că, în data de 28.06.2021, ora 22:45, inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a acostat-o pe persoana vătămată care se deplasa spre domiciliu pe o stradă din mun. Sf. Gheorghe, jud. Covasna şi a încercat să o ducă, împotriva voinţei acesteia, într-o zonă slab iluminată pentru a o determina să suporte acte de natură sexuală. Victima a reuşit să fugă şi s-a deplasat la locuinţa unei prietene, aflată în apropiere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul, într-un comunicat de presă. 

Sursa foto: Pexels. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.