ACTUALITATE 28 august 2023

Bărbat din Covasna arestat pentru omor

de Iulia Drăghici - Taraș | 8173 vizualizări

Bărbatul în vârstă de 56 de ani din Covasna, căutat pentru fapte de violență, a fost găsit la Constanța. Este cercetat pentru omor. Acesta este acuzat că i-a tăiat gâtul victimei sale, un bărbat, în urma unui conflict spontan. Pe numele inculpatului a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, a informat luni Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Omorul a avut loc în 16 august, într-o locuință din orașul Covasna, potrivit anchetatorilor.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de un inculpat, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de dispozițiile art. 188 alin 1 din Codul Penal.

În fapt, s-a reţinut că în data de 16.08.2023 în timp ce se afla în locuința situată în oraşul Covasna proprietatea victimei, cu care locuia împreună, pe fondul unor relații conflictuale preexistente, inculpatul i-a aplicat acesteia trei lovituri cu un obiect tăietor în zona gâtului cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni redacției Observatorul de Covasna de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

După ce a săvârșit fapta, bărbatul a plecat din oraș. La câteva zile după, IPJ Covasna a transmis și un apel către populație pentru a suna la 112 dacă au informații despre locația acestuia, cu câteva informații, printre care și cea că este căutat pentru fapte de violență. A fost găsit în 24 august în județul Constanța.

„Imediat după săvârşirea faptei inculpatul a părăsit oraşul Covasna şi în urma investigaţiilor, la data de 24.08.2023 a fost localizat pe raza judeţului Constanţa.

Inculpatul a fost prezentat procurorului, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi la data de 25.08.2023 a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna, din data de 25.08.2023 a fost admisă propunerea şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului”, a mai informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale au oferit sprijin în urmărirea penală.

„Precizăm că această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Foto: ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.