ACTUALITATE 30 septembrie 2020

Bărbat depistat de polițiști cu o alcolemie de 3,49 ‰/l alcool pur în sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 7369 vizualizări

La data de 30.08.2020, în jurul orelor 20:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului au fost sesizați despre faptul că pe DN 10 a avut loc o tamponare între două autoturisme.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că evenimentul rutier a avut loc pe DN 10, la km 113, loc în care au identificat un bărbat de 51 de ani care a relatat verbal că, în timp conducea un autoturism pe direcția Buzău-Brașov, a acroșat cu partea dreapta față un alt autoturism care s-a pus în mișcare din afara părții carosabile fără să se asigure.

Bărbatul a indicat autoturismul cu care a intrat în coliziune, aflat în afara părții carosabile fiind orientat pe direcția Buzău-Brașov.

În autoturismul indicat fost identificat un bărbat de 59 de ani, care, fiind într-o stare vădită de ebrietate și incoerent în vorbire, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

Totodată, întrucât acesta a manifestat un comportament violent, polițiștii au fost nevoiți să procedeze la încătușarea acestuia, fiind ulterior condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform Buletinului de Analiză Toxicologică, alcoolemia acestuia a fost de 3,49 ‰/l  alcool pur în sânge, la prima probă și 3,37 ‰ g/l  alcool pur în sânge, a doua probă. Este relevant a se menționa că, conform referințelor medicale, beția corespunde unor valori cuprinse între1-2g/l, dincolo de 3 grame poate surveni o comă.

În urma probelor administrate în cauză, față de bărbat a fost dispusă măsura preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Precizăm faptul că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventive reglementată de codul de procedură penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.