ACTUALITATE 29 martie 2024

Bărbat de 55 de ani din județul Covasna, reținut de polițiștii din Buzău pentru ucidere din culpă și alte trei infracțiuni

de Covasna Media | 1793 vizualizări

Un bărbat de 55 de ani din județul Covasna a fost reținut joi de polițiștii din județul Buzău. El este acuzat de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă, fals în înscrisuri și instigare la fals în înscrisuri. În calitate de administrator al unei firmei, nu a semnalizat așa cum cere legea un șantier în lucru, precizează poliția, iar un bărbat de 36 de ani, tot din județul Covasna, a murit. 

Lucrările pe care firma covăsneanului de 55 de ani le făcea erau în domeniul exploatării forestiere. 

„Din cercetări a reieşit că, la data de 8 august 2023, în calitate de administrator la o societate cu profil de exploatare forestieră, ar fi coordonat în mod defectuos lucrările autorizate, într-un parchet din extravilanul comunei Gura Teghii, în sensul în care nu ar fi luat măsuri de delimitare și semnalizare a locului în care se efectua exploatarea forestieră”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău. 

În timpul lucrărilor, un copac s-a prăbușit peste un bărbat de 36 de ani. 

„În acest context, prin manipularea necorespunzătoare a unui excavator de către un alt angajat, la îndrumările bărbatului de 55 de ani, ar fi doborât un arbore. În cădere, arborele ar fi surprins şi accidentat mortal un bărbat de 36 de ani, din Covasna”, conform poliției. 

Ancheta a arătat că cel care manevra excavatorul nu era angajat și „nu ar fi avut calificare şi nici instruirea specifică obligatorie pe linie de sănătate şi securitate în muncă”. 

Bărbatul de 55 de ani din județul Covasna a încercat ulterior să ascundă faptul că acesta nu avea contract de angajare. 

„Ulterior, bărbatul cercetat ar fi determinat un tânăr de 25 de ani, din Covasna, să întocmească retroactiv contractul individual de muncă şi o fişă de instruire pe linie de sănătate şi securitate în muncă pe numele persoanei care ar fi manevrat utilajul de exploatare. Documentele ar fi fost antedatate, în scopul de a crea aparenţa că bărbatul era angajat la data incidentului”, a mai transmis IPJ Buzău. 

Bărbatul de 55 de ani urmează să fie dus vineri în fața instanței cu propunere de arestare preventivă (pentru 30 de zile). 

Tânărul de 25 de ani, care a încercat să îl ajute pe bărbat prin întocmirea actelor retroactiv, este cercetat sub control judiciar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.