ACTUALITATE 1 noiembrie 2019

Bani pentru două parohii ortodoxe din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1455 vizualizări

Consiliul Local a aprobat joi sprijinul financiar 

Două dintre parohiile ortodoxe din Sfântu Gheorghe au cerut Primăriei un sprijin financiar din bugetul local pentru efectuarea unor lucrări de reparații. Astfel, Catedrala Ortodoxă și Biserica „Buna Vestire” au obținut fiecare peste 72.000 lei. 

Anul acesta am acordat diferite sume de bani pentru reamenajarea sau îmbunătățirea imobilelor aflate în proprietatea cultelor. Acum am primit o cerere de la Parohia Ortodoxă numărul IV prin care ne roagă să alocăm 72.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de împrejmuire a Bisericii „Buna Vestire”. Și Parohia numărul I Ortodoxă ar dori să efectueze unele lucrări de reparații la Biserică” a spus în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, viceprimarul Sztakics Éva-Judit. 

În ceea ce privește Catedrala Ortodoxă, acești bani vor fi cheltuiți pe efectuarea unor lucrări de exterior, pentru achiziționarea de materiale de construcții și pentru plata manoperei, conform proiectului de hotărâre. 

În cazul Bisericii „Buna Vestire” de pe strada General Grigore Bălan, suma de 72.050 de lei a fost acordată pentru continuarea lucrărilor la împrejmuirea Bisericii. Această lucrare a fost cofinanțată în anul 2017 cu suma de 100.000 de lei, iar în 2018 cu alți 80.000 de lei.  

Sprijinul financiar este alocat pe baza unui contract, iar pentru decontarea sumelor alocate vor fi înaintate documente justificative conform prevederilor legale, se arată în proiectul de hotărâre, adoptat joi, 31 octombrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.