ACTUALITATE 18 iunie 2021

Bani pentru biserici: 1,5 milioane de lei vor merge de la Consiliul Județean către 116 proiecte ale cultelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1219 vizualizări

Consiliul Județean Covasna va finanța 116 proiecte ale bisericilor din județ, declarate câștigătoare în concursul menit să sprijine cultele, lansat după adoptarea bugetului. În total, este vorba despre o sumă de 1,5 milioane de lei. Înscrise au fost în total 143 de proiecte. 

„Am acordat finanțare nerambursabilă pentru unitățile de cult din bugetul județului Covasna, 1,5 milioane de lei după un concurs de proiecte unde s-au depus 143 de proiecte, dintre care la 116 am reușit să acordăm finanțare. Trebuie să vă mărturisesc că întotdeauna, în fiecare an, avem întâlniri informale de specialitate cu domnii protopopi, cu domnii episcopi și cu domnul arhiepiscop al romano-catolicilor și de data aceasta, înainte să intre în comisiile de specialitate am avut această întrevedere, pentru că totuși, ierarhii bisericilor respective cunosc cel mai bine necesitățile parohiale. Nu sunt în măsură să decid, nici eu, nici colegii mei, 143 de parohii necesită aceste finanțări și întotdeauna am avut această înțelegere. (...) Am ținut cont și de proporția enoriașilor la fiecare biserică în județul Covasna și, cum v-am spus, am reușit să finanțăm cu 1,5 milioane de lei 116 proiecte, care vor fi pregătite și semnate de luni încolo cu fiecare entitate în parte”, a declarat Tamás Sándor. 

Depunerea proiectelor în cadrul Programului anual de finanțare nerambursabilă din fonduri publice a unităților de cult a debutat după adoptarea bugetului județului, în aprilie, iar data limită a fost 21 mai. 

Anul trecut, bisericile din județ nu au primit bani pentru că fondurile destinare programului au fost distribuite către spital, în contextul crizei sanitare provocate de COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.