ACTUALITATE 4 septembrie 2020

Baltă „misterioasă” lângă statuia Sfântului Gheorghe

de Daniela Luca | 5787 vizualizări

Autoritățile încearcă să îi dea de cap 

O baltă de câțiva metri lungime reapare constant lângă statuia Sfântului Gheorghe din centrul reședinței de județ. Autoritățile locale recunosc că aceasta nu arată tocmai estetic, iar din acest motiv, săptămâna viitoare Gospodăria Comunală va efectua lucrări pentru a identifica sursa problemei. 

Balta de lângă statuie nu dispare nici în zilele fără precipitații. Subiectul a fost discutat de câțiva dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe pe un grup de pe Facebook. Oamenii se întrebau de unde provine apa și de ce autoritățile nu rezolvă problema.  

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba ne-a declarat că momentan nu se știe cu exactitate ce cauzează infiltrarea apei, însă se presupune că sursa ar fi o canalizare înfundată. 

„Luni va veni Gospodăria Comunală să vadă și să sape. Credem că e o canalizare care e înfundată. După planșe n-ar trebui să fie conducta acolo, cel puțin după părerea celor de la Gospodăria Comunală, dar totuși apa se infiltrează, iar acum a ajuns să se și înverzească. Eu am transmis la Tega să se curețe zilnic, începând de astăzi și luni o să vină Gospodăria Comunală. Sper că ploaia se oprește și vom putea lucra. O să săpăm și o să identificăm care este cauza. Problema a mai apărut și în lunile trecute și după aceea a dispărut și am crezut că este din cauza ploilor, dar săptămânile trecute au fost fără ploaie și totuși a apărut, deci trebuie să găsim conducta înfundată”, ne-a spus Tóth-Birtan Csaba. 

Viceprimarul a precizat că aceste lucrări presupun și săpături, iar din acest motiv aspectul Pieței va avea de suferit. 

„Din păcate, va fi cu urme, pentru că nu se poate repune piatra cubică astfel încât să nu se observe că acolo a fost o problemă. (...) Ne pare rău că va trebui să stricăm aspectul pieței, dar asta este”, a mai spus viceprimarul. 

Totodată, lucrările în Piața Centrală, în zona din fața Prefecturii și a Consiliului Județean, începute în cursul lunii mai, ar trebui să se finalizeze în luna noiembrie, anunțau vara trecută autoritățile locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.