ACTUALITATE 16 august 2015

Avertizare meteo pentru toată ţara! Vin ploile şi vor fi temperaturi de 14 grade

de Covasna Media | 151 vizualizări

Cel mai lung val de caniculă din România a ajuns la final. Vom trece brusc la temperaturi mai scăzute decât e normal pentru această perioadă, la grindină, vijelii și averse cu descărcări electrice. În intervalul 16 august ora 23 – 18 august ora 23, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara, potrivit ANM.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie, în noaptea de duminică spre luni, 16/17 august, în Banat şi Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în 24 de ore se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 35...40 l/mp. Vor fi şi căderi de grindină.

Meteorologii anunță că vremea se răcoreşte progresiv începând de luni. Mai exact, vor veni ploile, aversele însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

Mai întâi va ploua în vestul ţării, apoi precipitaţiile îşi vor extinde aria şi spre sud. În unele zone, va ploua chiar torenţial, cu tunete şi fulgere.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 34 de grade Celsius, iar minimele vor scădea chiar şi până la 14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali. Pe litoral vor fi 23 de grade.

Pot fi ploi torențiale 20 de litri pe metrul pătrat care vor cădea în timp scurt. Poate să fie grindina si intensificări ale vântului, așa se întâmplă mai ales când masa de aer este foarte fierbinte. Temperatura o să scadă sub 20 de grade miercuri în țară.

Minimele vor scădea chiar şi până la 14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.