ACTUALITATE 10 ianuarie 2022

Autoutilitară confiscată de poliție pentru că transporta ilegal fier vechi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1878 vizualizări

O autoutilitară care transporta fier vechi a fost confiscată de autorități, împreună cu încărcătura, după ce la un control al poliției și Gărzii de Mediu Covasna s-a dovedit că șoferul nu deținea actele specifice pentru transportul deșeurilor nepericuloase. În același timp, șoferul a fost amendat cu 15.000 de lei. 

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bățani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, o autoutilitară, pe D.C. 45, în localitatea Herculian, comuna Bățani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constat că în autoutilitară erau transportate deșeuri nepericuloase (deșeuri feroase) activitate pentru care conducătorul auto nu deținea documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008. 

În consecință, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor actului normativ menționat anterior, iar ca măsură contravențională complementară s-a dispus confiscarea autovehiculului folosit la transportarea deșeurilor.

Cantitatea de deșeuri, aproximativ 2000 de kg., a fost predată unui operator economic autorizat”, a transmis IPJ Covasna. 

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Covasna. 

„Reprezentantul Gărzii de Mediu Covasna a fost prezent la activitatea de cântărire și a procedat la identificarea și clasificarea deșeurilor. Acestea au fost predate la o unitate autorizată, după care s-a procedat la confiscarea autoutilitarei de către IPJ Covasna”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

Și anul trecut, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a confiscat trei căruțe și o autoutilitară, tot din cauză că prin intermediul acestora se transportau deșeuri, fără a fi emise însă și actele necesare. 

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.