ACTUALITATE 25 iulie 2022

(Update) Autoturism acroșat de tren, între Bita și Țufalău

de Iulia Drăghici - Taraș | 2385 vizualizări

UPDATE 2: Poliția a revenit cu un comunicat de presă în care afirmă acum că accidentul a avut loc între Reci și Boroșneu Mare, nu Bita și Țufalău, cum au anunțat inițial. 

Redăm textul transmis: 

La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 14:00, polițiști cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe D.N. 13E, km. 44, între localitățile Reci şi Boroșneu Mare, a avut loc un accident de circulație soldat cu victime. 

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că un autoturism condus de un bărbat de 69 ani, din direcția Sfântu Gheorghe spre orașul Covasna, a fost acroșat de un tren de pasageri care circula pe ruta Sfântu Gheorghe - Covasna.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.   

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conductorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În context, vă reamintim faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, la trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când: 

- barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

- semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune; 

- întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Sursa: IPJ Covasna. 

UPDATE: IPJ Covasna informează că s-a reluat circulația pe ambele sensuri.

Un autoturism a fost acroșat de un tren de călători la trecerea cu nivel cu calea ferată pe DN13E, între Bita și Țufalău (n.red. nu la intrarea în Boroșneu Mare, cum am fost inițial informați), arată primele informații transmise de IPJ Covasna. O persoană a fost rănită. Traficul este, la această oră (14:50), dirijat de polițiști.

La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 14.30,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui accident rutier la nivel cu calea ferată pe D.N.13E. Din primele informații, un tren de călători a acroșat un autoturism. În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit. La acest moment traficul este dirijat de polițiști”, informează IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.