ACTUALITATE 24 mai 2019

Autospecială nouă de salvare la înălțimi, pentru Târgu Secuiesc și Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 666 vizualizări

O astfel de autospecială costă aproximativ 600.000 de euro

O nouă autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna. Aceasta va fi folosită în special în zona Târgu Secuiesc și Covasna.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a operaționalizat o nouă autospecială destinată intervențiilor și salvării de la înălțime care este folosită în zona de competență a Secției de pompieri Târgu Secuiesc, fiind un real folos pentru stațiunea Covasna, unde există o serie de clădiri înalte de tip hotel.

Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțimi este prevăzută cu o nacelă în care pot urca trei pompieri pentru a asigura intervențiile specifice, dar și cu un lift cu o capacitate de două persoane.

Autoscara mecanică servește atât la stingerea incendiilor, cât și la operațiuni complexe de salvare de la o înălțime de până la 42 de metri, dar poate fi folosită și ca macara, având un troliu pentru a ridica o greutate de maxim 300 kg”, a informat ISU Covasna joi, printr-un comunicat de presă.

Și la Sfântu Gheorghe există, din 2018, o astfel de autospecială, care s-a dovedit a fi foarte utilă. Cea mai recentă misiune în care a fost utilizată a fost miercuri, când a fost nevoie ca pompierii să ajungă, cât mai repede și eficient, la etajul 7 al unui bloc din Sfântu Gheorghe.

Ambele autospeciale au fost achiziționate printr-un program european, la solicitarea IGSU. Valoarea unei astfel de mașinării se ridică la aproximativ 600.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.