ACTUALITATE 5 septembrie 2019

Autorităţile locale vor să impună noi reguli şi norme de conduită pentru taximetrişti

de Agerpres | 833 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să impună noi reguli şi norme de conduită pentru taximetriştii care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului, după ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns de ţinuta şi comportamentul unora dintre aceştia.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru completarea Regulamentului de organizare, funcţionare şi autorizare a activităţii de transport în regim de taxi pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, introducând la capitolul „Obligaţiile taximetristului” un nou punct ce prevede obligativitatea „respectării normelor de convieţuire socială şi regulilor de bună gospodărire în vigoare pe raza municipiului Sfântu Gheorghe”.

De asemenea, la capitolul privind activitatea dispeceratului de taxi, s-a introdus un aliniat privind obligativitatea acestora de a asigura, în incinta sediului, grupuri sanitare pentru taximetrişti, nerespectarea acestei prevederi putând fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat că măsura a fost luată în unor mai multor plângeri şi reclamaţii venite din partea locuitorilor oraşului privind „comportamentul necivilizat” al unor taximetrişti care nu respectă normele de convieţuire socială şi care, în lipsa toaletelor, folosesc zonele de aşteptare a clienţilor pentru nevoile fiziologice.

Şi consilierul local Andrei Cochior a semnalat în ultima şedinţă a Consiliului local municipal faptul că a primit mai multe sesizări din partea cetăţenilor nemulţumiţi de ţinuta unor taximetrişti.

În opinia acestuia, autorităţile locale ar trebui să reglementeze şi obligativitatea ca taximetriştii să aibă o ţinută decentă şi să nu mai vină „în maieu la serviciu”, cu alte cuvinte „să dea dovadă de respect faţă de meserie şi faţă de client”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.