ACTUALITATE 9 aprilie 2021

Autorităţile locale au solicitat Ministerului Mediului relocarea ursoaicei cu pui de la Şugaş Băi

de Agerpres | 764 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au solicitat Ministerului Mediului relocarea a trei urşi care şi-au făcut apariţia în zona Şugaş Băi.

Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre o ursoaică cu doi pui în vârstă de aproximativ un an, care frecventează această zonă.

„Am primit o adresă de la Jandarmerie că să punem panouri pentru înştiinţarea populaţiei, (...) deci o să punem indicatoare cu 'Atenţie la urşi' şi am solicitat Ministerului Mediului relocarea ursoaicei şi a celor doi pui“, a declarat primarul Antal Arpad.

În cursul dimineţii de joi, Primăria Sfântu Gheorghe a avertizat cetăţenii, printr-un comunicat de presă, că pe drumul înspre staţiunea Şugaş Băi, la kilometrul 6, a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu doi pui şi le-a recomandat să evite zona după lăsarea întunericului.

„Efectivele de jandarmi au reuşit să alunge, în repetate rânduri, aceste animale înapoi în mediul lor natural, însă din cauza încălzirii vremii acestea revin aproape zilnic în zonele frecventate de localnici. Primăria îndeamnă locuitorii care se deplasează în zona Şugaş Băi să fie precauţi şi, pe cât se poate, să evite activităţile în această zonă după lăsarea întunericului“, se arată în comunicatul postat pe pagina de internet a instituţiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.