ACTUALITATE 21 martie 2020

Autoritățile locale anunță un al treilea caz cu coronavirus la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2432 vizualizări

O a treia persoană din Sfântu Gheorghe ar fi fost depistată pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit primarului Antal Árpád. Prefectura nu a confirmat, dar nici infirmat informația, ci a spus că după ora 13:00 se va reveni cu un comunicat de presă oficial.

Din păcate bilanţul oficial a mai crescut în Sfântu Gheorghe. Un motiv în plus să evităm cât mai mult contactul cu alte persoane şi să ieşim din locuinţă doar în situaţii urgente. Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi!”, arată mesajul primarul Antal Árpád, postat sâmbătă dimineața pe Facebook, însoțit de imaginea care arată că în Sfântu Gheorghe sunt 3 persoane diagnosticate, 17 în carantină și 175 în izolare la domiciliu.

Contactat de Observatorul de Covasna pentru a verifica informația, prefectul Iulian Todor, a spus că datele oficiale, aprobate de Grupul de Comunicare Strategică de la București, vor fi făcute publice după ora 13:00, pe site-ul Prefecturii.

Trebuie să verificăm informația și vă pot confirma atunci. O să revenim noi, vă rog să urmăriți site-ul (n.red. al Prefecturii) după ora 13:00 și acolo vor fi informațiile actualizate. (...) Mai curând nu putem, pentru că trebuie să verificăm și după aprobarea Grupului de Comunicare Strategică putem să publicăm”, a spus prefectul Iulian Todor.

Dacă este adevărată informația făcută publică de primar, atunci, la nivelul județului Covasna vorbim deja de șapte cazuri de coronavirus, dintre care patru în zona Orașului Covasna și trei la Sfântu Gheorghe.

Oficial, vineri, Prefectura anunța că în carantină sunt „21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Pentru 20 persoane rezultatul primelor probe este negativ, iar pentru o persoană, se așteaptă rezultatul. Alte 1152 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, se arăta în comunicatul de presă.

Dacă nu respectăm măsurile impuse de autorități și nu rămânem în casele noastre, într-o perioadă scurtă sistemul de sănătate va deveni suprasolicitat. Acest lucru poate avea consecințe foarte grave. Le cer tuturor să stea acasă, să se comporte responsabil. Acest lucru poate salva vieți”, a transmis sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Revenim cu detalii pe măsură ce le vom avea. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.