ACTUALITATE 12 iunie 2020

Autoritățile din Sfântu Gheorghe resimt lipsa Poliției Locale

de Daniela Luca | 1840 vizualizări

Primarul speră ca de la mijlocul lunii iunie să se revină la vechea formulă

Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a declarat în cadrul unei conferințe de presă că odată cu trecerea Poliției Locale în subordinea MAI, autorităților locale le-a fost dificil să facă față anumitor probleme. Acesta speră ca începând cu data de 17 iunie Poliția Locală să revină în subordinea autorităților locale.

Acest subiect a fost discutat și la nivel național marți,  9 iunie, când comitetul director al Asociației Municipiilor din România a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri la Palatul Victoria, respectiv la Parlament cu președintele Camerei Deputaților, Senatului și reprezentanți ai partidelor politice parlamentare.

O altă problemă despre care am discutat se referă la revenirea Poliției Locale, începând cu 17 iunie, la autoritățile locale. Polițiile Locale în acest moment au comanda la Ministerul de Interne și creează foarte multe dificultăți pentru autoritățile locale faptul că Poliția Locală nu mai este sub comanda Consiliului Local”, a spus primarul Antal Árpád joi, într-o videoconferință de presă.

Acesta a subliniat că problemele ivite în această perioadă sunt multiple, de la ordinea publică și verificarea parcărilor, până la disciplina în construcții. 

„Eu sper că se rezolvă. Nu s-a dat niciun argument nici la Parlament, nici la Guvern în favoarea păstrării Poliției Locale în subordinea Ministerului de Interne. Eu sper că acest lucru se va rezolva acum, la mijlocul lui iunie”, a mai spus edilul. 

Poliția Locală a intrat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne odată cu instaurarea stării de urgență. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.