ACTUALITATE 9 februarie 2022

Autoritățile din Sfântu Gheorghe continuă demersurile pentru demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1590 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat un anunț în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru investiția „Demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc”. Autoritățile sunt dispuse să plătească până la 75.000 de lei, fără TVA, pentru acest demers. 

Contractul încheiat va cuprinde elaborarea: 1. Documentației necesară pentru obținerea avizelor și acordurilor prevăzute în CU; 2. Proiecte pentru autorizarea executării lucrărilor de desființare (P.A.D.); 3. Proiect pentru organizarea de șantier (P.O.E.); 4. Proiect tehnic (P.T.); 5. Documentația Financiară (Formulare F1 – F6, Deviz General și pe obiecte); 6. Caiet de sarcini; 7. Detalii de execuție Ofertantul/ operatorul economic va asigura asistență tehnică pe toată perioada implementării investiției, respectiv atât în perioada derulării procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor, cât și în perioada de execuție a lucrărilor, va participa la recepție și la elaborarea cărții tehnice a construcției, conform prevederilor caietului de sarcini. Valoarea estimată totală fără TVA este de 75.000,00 lei”, se arată în anunțul publicat pe data de 1 februarie pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 februarie 2022, ora 15:00. 

Anul trecut, la finele lunii noiembrie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru obiectivul de investiții „Demolarea clădirii fostului Hotel Bodoc”. Potrivit actelor, demolarea ar putea costa aproximativ 3 milioane de lei. 

Aceleași acte arătau că demolarea se va face treptat, prin mijloace mecanizate, astfel încât să nu influențeze clădirile învecinate și să nu prezinte nici un risc pentru acestea.

Construcția din centrul reședinței de județ este părăsită și nefuncțională de mai bine de 20 de ani. 

Fostul hotel Bodoc a fost construit în perioada 1971-1972. În 2003, omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care acum ispășește o pedeapsă cu închisoare de doi ani şi două luni, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, l-a cumpărat, împreună cu alte active ale fostei SC Turism şi Agrement „Oltul”. Mai târziu, în anul 2014, Consiliul local Sfântu Gheorghe a cumpărat construcția abandonată de foștii proprietari, cu suma de 745.000 de euro. 

Acum, în locul care va rămâne liber după demolare, autoritățile locale, Consiliul Județean Covasna și Fundația Sapientia ar vrea să construiască un centru multicultural modern.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.