ACTUALITATE 5 mai 2021

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au făcut un prim pas spre cumpărarea Fabricii de Țigarete

de Iulia Drăghici - Taraș | 2752 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au făcut marți, 4 mai, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, un prim pas spre achiziționarea Fabricii de Țigarete. Cu unanimitate de voturi a fost aprobată hotărârea „privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul Sfântu Gheorghe pentru cumpărarea imobilului situat în municipiul Sfântu Gheorghe str. Kós Károly nr. 21, monument istoric Ansamblul „Fabrica de Tutun””. 

În cadrul ședinței de Consiliu, primarul Antal Árpád a spus că acesta este un prim demers și că vor urma multe altele până când, în final, Fabrica va intra în proprietatea municipalității. De pildă, chiar dacă în hotărâre se arată că imobilului ar urma să fie achiziționat la prețul de aproape 5 milioane de euro, edilul-șef a făcut precizarea că se va încerca găsirea unei variante prin care această sumă să poată fi plătită în rate. 

În hotărâre se mai arată și că valoarea de piață a Fabricii de Țigarete ar fi de peste 6,3 milioane de euro, echivalentul a aproape 31 de milioane de lei. 

Pentru Observatorul de Covasna, edilul a spus că în zilele următoare vor fi făcute publice informații cu privire la planurile pe care le au autoritățile cu acest imobil, dar și că tot ce ține de termene și condiții urmează să fie negociat cu lichidatorul judiciar. 

Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe a fost construită între anii 1902 – 1910. Aici s-au produs mărci celebre de țigări pe vremuri, cum ar fi Carpați, Snagov și Mărășești. Din 2010 s-a oprit activitatea. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.