ACTUALITATE 3 ianuarie 2018

Automatele de parcare din Sfântu Gheorghe nu vor funcţiona în această săptămână

de Observatorul de Covasna | 1138 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe atrage atenția locuitorilor orașului că în această săptămână nu vor funcționa automatele de vânzare a biletelor de parcare, deoarece în această perioadă se face trecerea la noile prețuri la bilete și abonamente.

Printr-un comunicat, municipalitatea anunţă că automatele de vânzare a biletelor de parcare vor intra în funcțiune pe data de 8 ianuarie cu următoarele prețuri: 3 lei/oră și 15 lei/24 de ore în cazul biletelor cumpărate de la automate, iar în cazul biletelor achiziționate prin SMS prețurile variază astfel: 0,65 euro+TVA/oră și 3 euro+TVA/24 de ore.

În 2018 valoarea abonamentelor va crește cu puțin peste 50%, iar tarifele pe oră vor crește cu 50%. În același timp însă, din sumele astfel încasate se vor crea 3 noi fonduri de sprijin, prin intermediul cărora se va contribui la rezolvărea diferitelor probleme comunitare. „Jumătatea sumelor obținute (50%) va reprezenta primul fond, prin care se va sprijini digitalizarea instituțiilor de învățământ, fiind planificată achiziționarea unor table interactive și a diferitelor tehnologii digitale. Un sfert (25%) din suma fondului creat este propus pentru sprijinirea celor care circulă cu bicicleta, adică se vor emite vouchere pentru cei care intenționează să achiziționeze o bicicletă, dar se dorește, de asemenea și crearea unor condiții pentru un sistem gratuit de închiriere a bicicletelor în oraș. Fondul construit din suma rămasă (25%) va facilita situația persoanelor cu handicap din Sfântu Gheorghe, în cazul acestui fond de sprijin sunt planificate măsuri prin care se va sprijini de exemplu achiziționarea scaunelor cu rotile sau adaptarea semafoarelor, cu scopul de a oferi accesibilitatea traversării drumului de către nevăzători sau cei cu deficiențe de vedere”, se precizează în documentul menţionat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.