ACTUALITATE 10 noiembrie 2017

Au început pregătirile pentru Zilele Sfântu Gheorghe 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 1520 vizualizări

Organizatorii au în plan mai multe concerte cu formații de renume internațional

A 27-a ediție a Zilelor orașului Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 21 – 29 aprilie 2018, a anunțat primarul municipiului, Antal Árpád, joi, 9 noiembrie, într-o conferință de presă.

Cel mai important eveniment din județul Covasna, Zilele Sfântu Gheorghe, vine atât cu mult-așteptatele noutăți, dar și cu la fel de binevenitele obiceiuri. Dacă în cea din urmă categorie se găsește amplasarea scenei principale tot în fața Prefecturii și a Consiliului Județean, cum a fost și anul acesta, în rândul noutăților lista este ceva mai lungă. Poate cel mai important aspect în rândul schimbărilor este reducerea numărului de evenimente artistice, în favoarea unor concerte cu artiști de renume internațional. De asemenea, autoritățile locale se gândesc să aducă mute o parte din evenimente și în noua Arenă sportivă.

„Am început deja organizarea evenimentului. După cum știți, în fiecare an facem o analiză a anului precedent. În fiecare an încercăm să corectăm dacă am greșit cu ceva. (...) Sunt câteva aspecte pe care considerăm că nu trebuie să le schimbăm. De exemplu, în ceea ce privește amplasarea scenei mari, considerăm că a funcționat bine anul acesta și vom păstra același amplasament. Tot ce s-a întâmplat la Muzeul Național Secuiesc a funcționat bine. Avem anumite dileme în ceea ce privește scena din Piața Sfântu Gheorghe. A fost un pic de dezordine în acest an și încercăm să vedem cum să rezolvăm această problemă. Încercăm să integrăm noua arenă de sport în tot ce înseamnă Zilele Sfântu Gheorghe. Faptul că a fost modernizată strada Kós Károly din nou ridică întrebarea dacă trebuie să mutăm acolo sau nu meșteșugarii. Evident, este decizia lor. Dacă se mută înapoi, le vom face în acele străzi unde au fost anul acesta. Deci sunt foarte multe întrebări la care căutăm răspuns. Evident, așteptăm și propunerile din partea cetățenilor.  Ne-am mai propus să fie un număr mai mic de evenimente. În anii precedenți ajungeam undeva la 300 de evenimente de zilele orașului. Încercăm să scădem undeva la 200 și prin asta să încercăm să aducem una sau două formații mai scumpe, internaționale”, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul conferinței de presă de joi.

În același context, edilul a precizat că în 2018 se va ține cont mai mult de doleanțele tinerei generații.  

„Considerăm că și orașul și comunitatea sunt în mișcare, așa că încercăm să ținem pasul cu trendurile. Doar de când sunt eu primar a crescut o generație în acest oraș. Un tânăr care are 20 de ani, când am preluat eu primul mandat avea 11 ani. Nu sunt sigur că știu toate problemele, dorințele, visurile și ideile acestei generații, de aceea cred că e foarte important să avem întâlniri, să încercăm să răspundem acelor provocări care vin și din schimbările de generații. (...) Sperăm că anul viitor de Zilele Sfântu Gheorghe o să putem răspunde și acelor provocări și probleme care frământă această generație”, a spus Antal Árpád.

În 2017, a 26-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care i-a avut ca invitați, printre alții, pe Carla`s Dreams și Șuie Paparude, a însemnat nouă zile de evenimente, circa 300 de activități în aproape 40 de locații și a costat peste 1,2 milioane de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.