ACTUALITATE 24 septembrie 2013

Au început înscrierile pentru „Parada cârnaţilor” şi Festivalul sarmalelor de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 245 vizualizări

Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a început înscrierile pentru cea de XI-a ediţie a „Paradei cârnaţilor”, precum şi pentru Festivalul sarmalelor ce vor avea loc luna viitoare, la Sfântu Gheorghe.

Anul acesta, organizatorii aşteaptă aproximativ 50 de echipe la Parada cârnaţilor.

Taxa de înscriere este de 300 de lei, iar în schimbul acestei sume, fiecare echipă, formată din maximum patru persoane, va primi 10 kilograme de carne, 15 metri membrană pentru cârnaţi, şorţuri şi 6 bilete pentru suporterii din tribune. Concurenţii vor trebui să aducă de acasă doar reţetele şi ingredientele necesare. Conform regulamentului postat pe pagina oficială a evenimentului, www.paradacarnatilor.ro, echipele vor avea obligaţia de a preda juriului câte un cârnat de 50 cm pentru evaluare, iar de restul vor putea dispune după bunul lor plac.

Juriul va premia nu doar cei mai buni cârnaţi, ci şi cea mai veselă şi mai elegantă echipă, cele mai inedite decoraţiuni, precum şi cea mai autentică şi cea mai originală reţetă.

Din juriu vor face parte, printre alţii, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Covasna, dr. Sikó Barabási Sándor, preşedintele Asociaţiei unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovács István, şi preşedintele ASIMCOV, Bagoly Miklos.

Parada cârnaţilor va avea loc pe data de 12 octombrie şi va fi urmată, a doua zi, de Festivalul sarmalelor.

Săptămâna aceasta se mai fac înscrieri şi la concursul de preparat ciocolată de casă ce va avea loc în perioada 27-29 septembrie în cadrul Festivalului „Chocofest” de la Sfântu Gheorghe, iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna.

Organizatorii pun gratuit la dispoziţia echipelor concurente câte un kilogram de zahăr şi câte unul de lapte praf. Nu se percepe taxă de participare, iar echipa câştigătoare va primi un robot de bucătărie. În programul festivalului „Chocofest”, aflat la prima ediţie, mai sunt cuprinse prezentări şi degustări de ciocolată, o expoziţie de istorie mondială a ciocolatei, demonstraţii de sculptură în ciocolată şi confecţionare de figurine.

Prin tradiţie, în judeţul Covasna se organizează în fiecare an mai multe festivaluri gastronomice, printre care Festivalul florilor comestibile, Festivalul vănătoresc şi Festivalul cartofului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.