ACTUALITATE 14 iulie 2015

Au început înscrierile pentru Festivalul cartofului şi Festivalul ciocolatei

de Agerpres | 184 vizualizări

Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Camera de Comerţ şi Industrie au început înscrierile pentru Festivalul cartofului de la Târgu Secuiesc, respectiv Festivalul ciocolatei de la Sfântu Gheorghe, două manifestări ce au ca scop dezvoltarea turismului gastronomic.

Festivalul cartofului va avea loc pe data de 29 august a.c., iar echipele participante vor trebui să pregătească, la alegere, diverse specialităţi pe bază de cartofi pentru 30 de persoane. Juriul va premia atât gustul şi aspectul preparatelor, cât şi modul de preparare şi servire a acestora, originalitatea reţetelor, costumele şi buna dispoziţie a echipelor înscrise în concurs.

Taxa de participare constă în două sticle de vin, unul alb şi unul roşu. Organizatorii vor asigura cartofii, lemnele de foc şi ceaunele pentru gătit, iar participanţii vor trebui să aducă ingredientele şi accesoriile necesare pregătirii şi servirii mesei. Formularul de înscriere poate fi completat pe site-ul www.festivalulcartofului.ro.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului ciocolatei „Chocofest” este programată în perioada 18-20 septembrie a.c. la Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc în vecinătatea Restaurantului Park din centrul municipiului, iar la acesta sunt aşteptaţi atât producători consacraţi de ciocolată şi produse zaharoase din ţară şi străinătate, cât şi producători locali. În program sunt cuprinse prezentări şi degustări de dulciuri, concerte, spectacole, programe pentru copii, precum şi diverse concursuri.

La prima ediţie a festivalului au participat aproape 30 de producători de ciocolată din România şi Ungaria, iar unul dintre aceştia a expus o ciocolată uriaşă care măsura 1,20 metri lungime şi tot atâta lăţime şi cântărea 110 kilograme. De asemenea, au avut loc degustări de dulciuri, demonstraţii de sculptură în ciocolată şi confecţionare de figurine, o expoziţie de istorie a ciocolatei, de ambalaje de ciocolată şi un concurs de preparare a ciocolatei de casă. Înscrierile se fac pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna.

Ambele festivaluri se înscriu în strategia autorităţilor locale de sprijinire a micilor întreprinzători şi de promovare a zonei prin intermediul unor evenimente cu caracter gastronomic. În aceeaşi linie se înscriu şi alte evenimente similare, precum Festivalul tocăniţelor la ceaun, Parada cârnaţilor, Festivalul sarmalelor, Festivalul vânătoresc şi Festivalul florilor comestibile, care au deja o tradiţie de câţiva ani.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.