ACTUALITATE 21 aprilie 2022

Au început demersurile pentru renovarea și extinderea policlinicii din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 668 vizualizări

Primarul Municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor a semnat miercuri, 20 aprilie a.c., contractul de extindere și dotare a infrastructurii ambulatoriului din oraș, au anunțat reprezentanții primăriei pe pagina oficială de Facebook.

Lucrările vor fi executate de firma Conico.

Pe lângă renovarea clădirii existente, o nouă aripă va fi adăugată la unitatea de sănătate, care va fi dotată cu 6-8 cabinete medicale suplimentare. Policlinica va dispune de aparatură modernă și colectoare solare, potrivit autorităților.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare și de extindere a policlinicii este de aproape 9 milioane de lei fără TVA, iar durata estimată de realizare a investiţiei este de 24 luni.

În ceea ce privește clădirea actuală, potrivit paginii de internet a primăriei, aceasta va fi dotată cu sistem de ventilare mecanică la nivelul holurilor; vor fi reparate instalațiile și finisajele arhitecturale; zona grupurilor sanitare va fi reconfigurată; cabinetele vor fi dotate integral cu mobilier nou și echipamente medicale; spațiile exterioare vor fi reamenajate. Totodată, va fi amenajat un acces secundar pentru evacuare în caz de incendiu, cu rampă pentru persoane cu dizabilități locomotorii și un acces dinspre strada Gării cu alee pietonală, cu acces circulație auto și cu locuri de parcare.

Corpul nou al policlinicii va avea cabinete medicale pentru consultațiile de specialitate: Pediatrie, Planificare familială, Obsterică-ginecologie, Neurologie, Chirurgie, Urologie, Diabetologie și boli de nutriție, Oftalmologie, Gastro-enteorologie, Fizioterapie și recuperare medicală.

Noua clădire va dispune de spații de așteptare, ascensor, scară interioară pentru evacuare în caz de incendiu, vestiare, grupuri sanitare pentru personal și separat pentru pacienți, boxă pentru curățenie, birou administrativ și spații tehnice pentru centrală termică și centrală de ventilație. 

În prezent clădirea adăpostește cabinete de specialitate în regim ambulatoriu: Cardiologie, Psihiatrie, Ortopedie, Psihologie, Dermatologie, O.R.L, Medicină internă și un cabinet Stomatologic. „Serviciul ambulator se consideră de capacitate medie, deservind o populație de 20.500 locuitori din municipiu, acoperind serviciile ambulatorii pentru o populație din teritoriu de maxim 60.000 locuitori. Numărul de consultații zilnice ce pot fi realizate este de 400-450 consultații pe zi, în funcție de program“, potrivit aceleiași surse.

În ceea ce privește Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, acesta a fost dotat recent cu echipamente digitale moderne, de ultimă generație: un aparat de radiografie, ecograf doppler, audiometru, dermatoscop digital și aparat EKG. De asemenea, lucrările de renovare pe secția de chirurgie sunt spre final, anunțau la începutul lunii, autoritățile.

Sursa foto: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.