ACTUALITATE 24 mai 2018

Au început demersurile de construire a Centurii Ocolitoare la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 873 vizualizări

  • La Instituția Prefectului – Județul Covasna a avut loc prima întâlnire între toate părțile implicate în proiect: reprezentanții CNAIR SA, în calitate de beneficiar, reprezentanții firmei de proiectare și reprezentanții autorităților locale cu ocazia demarării procedurilor de elaborare SF, PAC și obținerea Autorizației de Construire;

Obiectivul principal al proiectului constă în construcția unei variante de ocolire care are menirea să separe fluxurile de trafic, astfel încât traficul greu și de tranzit să fie direcționat spre varianta de ocolire.

Reducerea timpului de călătorie de tranzit prin Municipiul Sf. Gheorghe, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și călători, sporirea gradului de siguranță a traficului și îmbunătățirea mediului și a calității vieții locuitorilor din municipiul Sf. Gheorghe sunt doar câteva dintre avantajele urmărite prin implementarea contractului.

Necesitatea, oportunitatea și viabilitatea realizării Variantei de Ocolire Sf. Gheorghe a fost identificată, cuantificată și introdusă în Master Planul General de Transport al României, în cadrul Capitolului VI - Proiecte noi (Core/Comprehensive) identificate în MPGT - Variante de ocolire (Stabilire nevoi de finanțare, sector rutier 2014-2020).

Conform estimărilor preliminare viitoarea ocolitoare va avea o lungime de aproximativ 8 km, la standard de drum național (cu câte o banda pe sens) și construcția unui număr estimativ de 6 poduri/pasaje, însă lungimea traseului și numărul de lucrări de arta se va stabili după vizita pe teren și identificarea finala a traseului.

Contractul pentru prestarea serviciilor de “Elaborare SF, PAC și obținerea Autorizației de Construire pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Sfântu Gheorghe” în valoare de 1.088.044, 78 lei fără TVA a fost semnat la data de 07.05.2018 și prevede o durată de execuție contractuală de 24 luni (de la comunicarea datei de începerea serviciilor, etapizat).

Proiectant As. SC TPF CPROJECT SRL - TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL

Data de începere a serviciilor este 21.05.2018.

Durata de execuție a serviciilor este de 24 luni din care:

  • Studiu de fezabilitate, Certificat de Urbanism, Avize, Acorduri -  12 luni de la Ordinul de începere
  • Durata de avizare și aprobare a indicatorilor tehnico-economici (emitere HG) și emitere HG pentru exproprieri și a Deciziei de Expropriere -10 luni
  • Proiect pentru Autorizarea executării lucrărilor de construire – P.A.C. și obținerea Autorizației de construire - 2 luni de la Ordinul de Începere

Sursa: Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.