Atleta Claudia Bobocea are nevoie de un cantonament la altitudine
Atleta CSM Sfântu Gheorghe are nevoie de o pregătire de șase săptămâni în Portugalia sau de unul la o altitudine, într-o zonă caldă, însă Federația Română de Atletism „nu agreează”, deocamdată, ideea, potrivit antrenorului sportivei, Valentin Anghel.
Revenită în țară după ce s-a calificat, în SUA, pentru Campionatul European de Atletism, Claudia Bobocea a stat „în expectativă. Am așteptat să ne găsească Federația un concurs ca să realizeze baremul pentru Olimpiadă. Din păcate nu am găsit decât unul în Muntenegru, la Bar, care e de nivel național, cu participare scăzută. Nu am putut să-l accesăm”, declară Anghel.
„Urmează să mergem într-o perioadă de cantonament mai scurtă, de vreo șase săptămâni. Deocamdată Federația și-a exprimat opțiunile doar pentru două locații, Pitești și Snagov, pe care le consider nepotrivite pentru momentul acesta. Trebuie să găsim o locație care să ne permită să accesăm baremul pentru Olimpiadă și pregătirea pentru Campionatul European, pentru care are deja baremul și la 800 și la 1500 de metri”, spune antrenorul.
„Oscilăm între Portugalia, unde am mai fost, cunoaște foarte bine locația, sau o pregătire la altitudine, într-o zonă caldă. Toate competitoarele sau rivalele ei pe plan european, care au fost la Campionatul Mondial, sunt deja în pregătire la altitudine de 1800-2000 și în țările calde. De exemplu o sportivă din Cehia este în Maroc, două nemțoaice sunt în Kenya, o poloneză este în Etiopia”, precizează Valentin Anghel.
„La noi Federația deocamdată nu agreează ideea. Sincer nu înțeleg de ce. Bine, bănuiesc de ce, pentru că acum e scandalul cu Mirela Lavric şi Eva Tofalvi și cred că începe o nebunie”.
Atleta Mirela Lavric a fost prima sportivă depistată pozitiv cu Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland, din luna martie. La începtul aceleiași luni, la etapa de Cupă Mondială de la Oslo, biatlonista Eva Tofalvi a fost depistată pozitiv cu aceeași substanță, potrivit Mediafax.
Antrenorul Cladiei Bobocea spune, totuși, că așteaptă un răspuns de la Federația Română de Atletism pentru cantonamentul atletei. În caz că răspunsul va fi negativ, Clubul e următoarea opțiune. „E dublu legitimată, la Steaua și CSM Sfântu Gheorghe, care e clubul de bază. Alte surse de finanțare ar fi din buzunarul propriu”. Contactat de noi, directorul CSM, George Carcadia, ne-a confirmat că, dacă e nevoie, vor fi fonduri pentru cantonamentul Claudiei Bobocea: „Tot timpul clubul va fi alături de sportivii CSM”.
Claudia Bobocea are nevoie de cantonamentul de șase săptămâni în contextul în care „este la o secundă și 34 de sutimi de baremul pentru Olimpiadă la 800 de metri și la la 2 secunde jumătate la proba mai lungă, 1500 de metri“, a mai spus antrenorul.