ACTUALITATE 15 octombrie 2020

ATI la SJU Covasna: o cursă contracronometru

de Iulia Drăghici - Taraș | 1172 vizualizări

Datele arată că din nou capacitatea, din punct de vedere al paturilor, la Terapie Intensivă  este la limită 

Cel mai recent bilanț al cazurilor de COVID-19 din perspectiva Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe arată din nou că numărul pacienților care ajung aici la Terapie Intensivă este mare, raportat la capacitatea unității spitalicești. 

Astfel, potrivit raportării de miercuri, pe secția de ATI COVID erau internați 5 pacienți, dintre care 3 în stare critică și 2 în stare critică - intubați. 

În fiecare zi ne confruntăm cu decizii în ceea ce privește relocarea și alocarea de paturi suplimentare. Este posibil ca într-o zi zona de suspecți să aibă nevoie de lărgire, este posibil ca în perioada următoare zona de COVID să aibă nevoie de o suplimentare de paturi. Tot așa și la Terapie Intensivă. Noi am pornit cu un număr de 5 paturi. Menținem acest număr de paturi în momentul de față, nu este necesară suplimentarea. În momentul în care va fi necesară, o să facem. Dar și acest lucru este limitat la capacitățile existente, din cauza restrângerilor din clădire. Deci ca să putem lărgi terapia intensivă trebuie să asigurăm circuitele, paralel cu funcționarea spitalului ca non-COVID. (...) Și acum câteva săptămâni am avut o perioadă când am avut 8 cazuri la ATI. Deci putem să suplimentăm până la 7, 8 cazuri la nevoie. Pe partea cealaltă, trebuie să avem în vedere și asigurarea activității de chirurgie COVID. Toate trebuie legate. Este o cursă contracronometru”, a spus miercuri, într-o videoconferință de presă managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Și săptămâna trecută erau ocupate toate cele 5 paturi de la secția de Terapie Intensivă COVID. Atunci, dintre pacienții internați aici, doar unul era intubat. 

La nivel național, miercuri erau internați la ATI 686 de pacienți COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.