ACTUALITATE 3 decembrie 2015

Atenție la câini! În țară e criză de vaccin antirabic

de Mirela Cara | 83 vizualizări

Într-o conferință de presă susținută joi, managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, a transmis informația că, la nivel național, s-a creat o criză a vaccinului antirabic.

Vaccinul lipsește de mai bine de trei săptămâni și nu poate fi achiziționat de nicăieri, fiind absent de pe teritoriul țării, atât din spitale, cât și din farmacii. Acest lucru înseamnă că, până la rezolvarea situației, singura soluție este aceea ca oamenii să fie vigilenți și să se ferească de câini, astfel încât să nu fie puși în situația de a nu putea fi tratați. „Aveți grijă să nu vă muște câinii sau animalele sălbatice. Noi mai avem câteva flacoane, dar nu știm cât ajung, a spus dr. Antal Álmos.

„Noi ca și Spital de urgență, centru antirabic, întotdeauna am făcut stocuri de medicamente, nu chiar ieftine, pentru că periodic avem câte o surpriză. Nu este normal pentru că bugetul spitalului oricum este limitat. Deci noi practic limităm bugetul respectiv cumpărând și făcând stoc din anumite medicamente cu care știm că o să fie probleme. Știu că există site-uri de pe care se pot cumpăra medicamente, dar nici asta nu este recomandabil”, a spus managerul spitalului care nu poate preconiza când se va remedia criza vaccinului antirabic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.