ACTUALITATE 13 ianuarie 2016

Atenție! Global Investment poate fi o păcăleală

de Mirela Cara | 321 vizualizări

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna a transmis printr-un comunicat de presă atenționarea că la sediul ANPC s-a înregistrat adresa primită de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, în care se face referire la societatea Global Investment, care abordează clienţii prin intermediul unui serviciu de tip Call-Center (telefonie). La prezentarea telefonică, uneori urmată de transmiterea unei prezentări succinte pe e-mail, Global Investment le recomandă oamenilor cumpărarea de acţiuni pe pieţele internaţionale între care acţiuni Ferrari sau de mărfuri diverse, ori tranzacţionarea instrumentelor Forex şi CFD.

Potrivit adresei anterior menţionate, în spatele societății Global Investment ar acţiona de fapt firma Leverate Financial Services Ltd. din Cipru, care se regăseşte în Registrul ASF privind intermediarii care prestează servicii de investiţii financiare în România, fiind notificată de CYSEC, autoritatea competentă din Cipru.

Cu toate acestea Leverate Financial Services Ltd. are dreptul să acţioneze pe teritoriul României doar în baza liberei circulaţii a serviciilor, la distanţă, neavând autorizate sucursalele din România care să permită prezenţa fizică a acesteia şi contactul direct cu consumatorul pe teritoriul României. Leverate Financial Services Ltd. nu deţine niciun agent delegat pe teritoriul României şi prin urmare nu are dreptul de a oferi clienţilor din România serviciile sale la sediul unei societăţi din ţara noastră.

Date fiind aceste informații, consumatorii sunt sfătuiți să fie foarte atenți și, în cazul în care vor primi oferte telefonice de la Global Investment, să se gândească de două ori înainte de a cumpăra acțiuni sau orice altceva, pentru a evita orice consecințe negative.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.