Ateliere de turtă dulce, decoraţiuni şi bomboane handmade pentru pomul de Crăciun
Decoraţiunile eco friendly pentru sărbătorile de Crăciun, cum ar fi globurile şi coroniţele din materiale naturale ori reciclate, sunt tot mai căutate în judeţul Covasna, iar foarte multe persoane sunt interesate să deprindă modul de confecţionare a acestora.
Designerul floral Biro Boroka din Sfântu Gheorghe, care a organizat la sfârşitul săptămânii trecute cel de-al doilea atelier de creaţie a coroniţelor de Advent, le-a oferit participanţilor posibilitatea de a realiza patru modele, folosind, în principal, ghindă, conuri de brad şi lumânări de diferite culori.
Pentru catolici şi protestanţi, Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi, iar, conform tradiţiei, coroniţele de Advent nu lipsesc din casele acestora, cele patru lumânări decorative fiind aprinse pe rând în ultimele patru duminici rămase până la Crăciun.
Un nou atelier va fi organizat, miercuri, de Jozsi Kinga din Sfântu Gheorghe, în cadrul „laboratorului pentru femei inteligente” Szimplalab, care va învăţa cursantele cum să prepare bomboane de pom din marţipan şi să pregătească diverse cadouri dulci pentru cei dragi.
Aceasta a mai organizat până acum două workshop-uri, în cadrul cărora participanţii au învăţat cum să realizeze produse cosmetice şi detergenţi cu ingrediente naturale şi să renunţe la chimicale.
Alte câteva ateliere de creaţie vor avea loc luna viitoare, pe 7 decembrie, la castelul din Zăbala, în cadrul programului „Castel în Transilvania”.
„Atmosfera de sărbători va fi asigurată de ateliere de creaţie, turtă dulce, plimbare cu căruţa trasă de ponei, spectacole pentru copii şi jucăriile EduCastel şi pregătim programe şi pentru adulţi. Pentru a putea petrece ziua întreagă la eveniment, pregătim şi un colţ liniştit pentru mame şi bebeluşi (...) Cei mici şi mai mari se pot bucura de crearea decoraţiunilor de Crăciun şi pot lua acasă obiectele realizate. Cărţi poştale de Crăciun, reni şi brazi din beţe, ornare de turtă dulce şi alte decoraţiuni simpatice îi aşteaptă pe tot parcursul zilei (...) În cadrul proiectului EduCastel am realizat 12 de jocuri şi jucării care ajută copiii să înveţe despre istoria castelelor transilvănene în timp ce se distrează (...) Pe lângă activităţile de interior, puteţi cutreiera şi grădina castelului. Atmosfera de iarnă va fi completă cu ceai şi cafea fierbinte şi vin fiert, iar bunătăţi ca pâine cu untură, tort de ciocolată, clătite, prăjituri cu dovleac, ştrudel cu mere vor fi disponibile la domeniul Mikes”, au scris organizatorii pe pagina de socializare.
Evenimentul se va încheia cu teatru de păpuşi, o vânătoare de comori şi un foc de tabără.