ACTUALITATE 2 iunie 2010

Asociaţiile de proprietari fără contracte pentru spaţiile verzi, păsuite cu amenzile

de Covasna Media | 728 vizualizări

Mai mult de jumătate din cele 160 de asociaţii de proprietari din Sfântu-Gheorghe au încheiat contracte cu societatea de salubrizare Tega pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor.

Asociaţiile de proprietari au avut ca termen limită data de 31 martie pentru a se decide dacă încheie contracte cu Tega sau dacă încheie contracte cu municipalitatea, astfel încât spaţiile verzi din jurul blocurilor să fie permanent îngrijite şi întreţinute. Pentru întreţinerea spaţiilor de către Tega, s-a stabilit un preţ lunar de 1,55 de lei/fiecare locuitor, urmând ca în cazul în care asociaţiile aleg contractele cu municipalitatea, membrii aparţinători acestora să-şi asume responsabilitatea pentru întreţinerea spaţiilor. Primăria Sfântu-Gheorghe a anunţat că, în cazul neîncheierii niciunui contract, asociaţiile care vor rămâne pe dinafară vor fi amendate cu câte 1.000 de lei.

Potrivit directorului Tega, Toth Birtan Csaba, cele mai multe asociaţii s-au îndreptat însă spre societatea de salubrizare - peste 85 (însumând 12.500 de persoane).

Chiar dacă termenul limită pentru încheierea contractelor a fost demult depăşit, asociaţiile continuă să vină către Tega, cu câte 4-5 cereri pe săptămână.

„Am încheiat zeci de contracte care au şi fost puse practic în aplicare prin evaluarea şi îngrijirea spaţiilor verzi. Tega a direcţionat în acest sens 20 de angajaţi, împărţiţi în cinci echipe care au fost distribuite în cartiere”, a explicat Toth.

Vor să evite amenzile

În ceea ce priveşte contractele încheiate cu Primăria, acestea sunt în număr de aproape 40 până acum. Şeful biroului de administraţie locală din cadrul Primăriei Sfântu-Gheorghe, Biro Laszlo, a declarat că mai există 23 de asociaţii care nu au încheiat deloc contracte pentru spaţiile verzi - nici cu Tega şi nici cu municipalitatea.

„Chiar dacă s-a depăşit termenul pentru încheierea contractelor, noi sperăm să atragem restul de asociaţii, căutându-le, aplicând somaţii, deoarece nu am dori să ajungem la aplicarea amenzilor”, a spus Biro Laszlo, estimând că asociaţiile fără contracte vor fi atrase spre Tega sau Primărie în următoarele săptămâni.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
MIHAI, 2 iunie 2010
Te lamuresc eu:majoritatea locatarilor isi baga p..a in spatiile verzi(chiar le distrug),unii,din pacate foarte putini,muncesc iar altii(majoritatea)nu au facut nimic decand s-au mutat in apartamente citeste integral
secuiul, 2 iunie 2010
Ce inseamna contract cu Tega sau contract cu municipalitatea??? "Municipalitatea" este prestator de servicii autorizat? Se vor platii taxe în plus? Taxa de zona verde? Iar Tega nu este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.