ACTUALITATE 21 ianuarie 2010

Asociaţie şi site pentru cei ce „s-au cuibărit“ la Arcuş

de Covasna Media | 544 vizualizări
Familiile mutate de la oraş în comuna vecină au pus bazele unui site şi doresc să formeze o asociaţie a lor 21ian2010-arcusFoarte aproape de Sfântu-Gheorghe, într-o zonă pitorească şi liniştită, comuna Arcuş a devenit de ceva vreme locaţia preferată a celor care îşi doreau să se mute la casă sau în inima naturii, dar care vor în acelaşi timp să ajungă şi repede la serviciu sau la cumpărături. Numărul celor care s-au mutat la Arcuş în ultima perioadă nu este deloc de neglijat, iar motivele sunt numeroase. De la aerul curat şi

Familiile mutate de la oraş în comuna vecină au pus bazele unui site şi doresc să formeze o asociaţie a lor

21ian2010-arcusFoarte aproape de Sfântu-Gheorghe, într-o zonă pitorească şi liniştită, comuna Arcuş a devenit de ceva vreme locaţia preferată a celor care îşi doreau să se mute la casă sau în inima naturii, dar care vor în acelaşi timp să ajungă şi repede la serviciu sau la cumpărături.

Numărul celor care s-au mutat la Arcuş în ultima perioadă nu este deloc de neglijat, iar motivele sunt numeroase. De la aerul curat şi posibilitatea de a-ţi creşte copilul altfel decât între blocuri, şi până la faptul că ajungi acolo în cinci minute de mers cu maşina sau ceva mai mult pe jos sau cu bicicleta dacă ai chef de plimbare, Arcuşul oferă o mulţime de motive să îţi devină casă.

Aproape 40 de familii mutate la Arcuş

În prezent numărul familiilor care au ales să se mute din Sfântu-Gheorghe în comuna vecină ajunge la undeva aproximativ 40, şi dacă tot sunt atât de numeroşi şi mulţi chiar se cunosc între ei, cei mutaţi de la oraş au decis să înfiinţeze o asociaţie şi un site cu numele „Cei care s­au cuibărit la Arcuş”, şi au organizat tot felul de evenimente şi acţiuni pentru a se integra mai repede şi mai uşor în comunitate.

Site-ul este funcţional de o săptămână şi urmează să ia fiinţă şi asociaţia celor mutaţi aici, toate fiind realizate de ei. „Când am văzut că în Arcuş s-au mutat atât de mulţi din Sfântu-Gheorghe, ne-am gândit să facem o asociaţie şi un grup de prieteni. Cam 20 de familii suntem mai active din grupul nostru, dar sunt mult mai mulţi cei mutaţi la Arcuş”, a spus Kovács Zsolt, care s-a mutat împreună cu soţia şi fiica lor la Arcuş în urmă cu mai bine de un an.

Motivele au fost simple şi convingătoare: e aproape de Sfântu-Gheorghe, e un sat frumos şi liniştit, nu stai în bloc, eşti aproape de natură, au un cerc de prieteni, vede caii de la Herghelia Barabás pe geam şi lista poate continua.

Acţiuni de integrare

De când s-au mutat aici, familiile plecate de la oraş s-au implicat în organizarea a numeroase acţiuni şi evenimente prin care să se integreze mai uşor în comunitatea din Arcuş.

Astfel, anul trecut de Zilele Arcuşului ei au pregătit din banii lor două ceaune mari cu mâncare şi le-au dat bătrânilor din comună, au amplasat tăbliţa de intrare în comună sau au organizat Zilele Culturale la care au invitat formaţii de dans şi toţi oamenii.

De Crăciun s-au adunat cu copiii la Casa Comunitară şi le-au oferit celor mici cadouri, iar pentru întreaga comunitate urmează ca în primăvară să amenajeze un teren de joacă pentru toţi copiii din Arcuş.

„Am primit sprijin de la preotul unitarian, am curăţat un teren şi vom face acolo un teren de joacă. Ne-am gândit că cel mai uşor de integrat e prin copii. Prin copii poţi să faci cunoştinţă, să vorbeşti cu oameni, să te integrezi”, a mai spus Kovács Zsolt. În ceea ce priveşte site-ul „cuibăriţilor”, acesta a fost realizat în întregime de ei, conţine poze, date de contact, informaţii, ştiri şi reprezintă o invitaţie şi pentru ceilalţi locuitori din Arcuş care s­au mutat din oraş, sau care doresc să se mute, să li se alăture şi să îi contacteze pentru a-şi lărgi şi întări cercul de prieteni.

Ana Sidon

Teme articol: site asociatie Arcus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.