ACTUALITATE 5 noiembrie 2010

Asociaţie de locatari creditată de Primăria Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 73 vizualizări
Asociaţia de locatari nr. 17 - zona Crângului a cerut Primăriei Sfântu Gheorghe preluarea plăţii către executantul lucrărilor de termoizolare, inițiate deja de anul trecut. În condiţiile economice actuale locatarii nu au reuşit să adune suma din cota parte de 20%, iar din lipsa plăţilor executantul lucrărilor de termoizolare a întrerupt temporar munca. Printr-o cerere adresată Primăriei din municipiu, preşedintele asociaţiei

Asociaţia de locatari nr. 17 - zona Crângului a cerut Primăriei Sfântu Gheorghe preluarea plăţii către executantul lucrărilor de termoizolare, inițiate deja de anul trecut. În condiţiile economice actuale locatarii nu au reuşit să adune suma din cota parte de 20%, iar din lipsa plăţilor executantul lucrărilor de termoizolare a întrerupt temporar munca. Printr-o cerere adresată Primăriei din municipiu, preşedintele asociaţiei de locatari, Nicolae Sipos, a cerut creditarea Asociației cu 300.000 de lei, pentru a putea plăti la timp executantul, iar cererea a fost argumentată prin faptul că locatarii nu cunosc valoarea finală a proiectului şi nu ştiu suma cu care trebuie să cotizeze.

Executantul lucrărilor de termoizolare a oprit munca, iar tot ce s-a izolat riscă să se degradeze dacă lucrările nu se reiau.

Asociaţia de locatari va fi obligată să returneze integral cei 300.000 de lei Primăriei, în termen de maxim 6 luni de la virarea banilor în contul executantului. Primăria a virat către acesta cota parte de 30% plus cota parte viartă din bugetul Statului prin programul de termoizolare, suma lipsă fiind cei 20% din partea asociaţiei de locatari.

Creşterea TVA la 24% afectează costul termoizolării

Ordonaţa privind modificarea TVA de la 19 la 24% a afectat foarte serios costurile lucrărilor de termoizolare din oraş. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat o hotărâre prin care se aprobă noii indicatori tehnico-economici, astfel costurile suportate de către Primărie şi asociaţiile de locatari care au depus proiectele vor creşte cu până la 5-7 procente. Această hotărâre se referă la lucrările la două blocuri din strada Daliei, lucrări care vor seca bugetul cu 585.000 de lei, iar pe cel al locatarilor cu aproape 400.000 de lei.

Casa „Bene” va fi reabilita

Primăria Sfântu Gheorghe a depus un proiect la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) pe axa prioritară 1, pentru reabilitarea Casei Bene, care găzduiește încă Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna. Având în vedere că această clădire din centrul municipiului este monument istoric, costul reabilitării acesteia va fi puţin mai ridicat - 2,2 milioane de lei. Costul iniţial al acestei lucrări a fost de 2 milioane de lei, dar ADR a solicitat o majorare a acestei sume cu 1,16% având în vedere creşterea TVA la 24%. Primăria municipiului va suporta numai 39.000 de lei, o parte din cheltuielile eligibile şi toate cheltuielile neeligibile apărute pe parcursul implementării acestui proiect.

Foto: mytex.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.