ACTUALITATE 24 martie 2016

Asociaţia Vadon sprijinită din bugetul local cu peste 714.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 123 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, într-o şedinţă extraordinară, achitarea din bugetul local a sumei de 714.087 de lei către Asociaţia Vadon, din cotizaţia municipiului Sfântu Gheorghe, până la data de 30 noiembrie.

„Curtea de Conturi ne-a propus o reorganizare a Asociaţiei Vadon, respectiv să o considerăm ca fiind proprietate publică. Pentru acest lucru avem termen limită data de 30 noiembrie. Asociaţia Vadon, al cărei preşedinte sunt, a depus deja documentele necesare către Guvern, iar această instituţie va trebui să ia o decizie în decurs de 90 de zile. Dacă răspunsul va fi favorabil, atunci nu va exista nicio problemă ca Asociaţia să funcţioneze sub egida legii numărul 26, aşa cum a fost iniţiată. Dacă nu, atunci va trebui să o transformăm într-un anumit tip de asociaţie comunitară. Căutăm în continuare să vedem care este forma juridică prin care putem asigura în continuare Muzeului Cinegetic şi a hergheliei din subordine. Tocmai de aceea am prezentat bugetul pentru Asociaţia Vadon şi am stabilit ca această sumă să fie transferată până la 30 noiembrie”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Sztakics Éva-Judit.

Printre activităţile pe care Asociaţia Vadon le va organiza în anul 2016 se numără: expoziţia Cinegetică a Ţinutului Secuiesc, participarea la expoziţii în ţară şi în străinătate, expoziţii planificate la Casa Bene în cadrul expoziţiei cinegetice, activităţi educaţionale, programe şi activităţi ecvestre şi altele.

Asociaţia Vadon a fost înfiinţată în octombrie 2012 de Municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, şi comunele Reci şi Arcuş. Scopul acesteia este „exploatarea şi dezvoltarea durabilă a investiţiilor părţilor asociate care se află în folosinţa acestora, promovarea valorilor naturale ale judeţului Covasna, în scopul creşterii fluxului turistic şi asigurarea unei interacţiuni armonioase între sectorul turistic şi factorii de ordin social şi de mediu”. Preşedintele Asociaţiei este Sztakics Éva-Judit.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.