ACTUALITATE 13 aprilie 2016

Asociaţia „Soare Verde”, câştigătoarea premiului Cel mai bun proiect civil al anului 2015 în Covasna

de Agerpres | 930 vizualizări

Asociaţia „Zold Nap” ( Soare Verde ) din Târgu Secuiesc a câştigat premiul „Cel mai bun proiect civil al anului 2015”, conferit de Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna.

Pentru acest premiu au fost şapte nominalizări, iar juriul a desemnat câştigător proiectul Asociaţiei „Soare Verde”, care a amenajat un spaţiu instructiv-educativ şi de recreere în municipiul Târgu Secuiesc.

Reprezentanta juriului, Hubbes Kinga, a menţionat că principalele criterii de departajare au fost sustenabilitatea, efortul financiar şi material şi impactul asupra comunităţii, dar selecţia a fost foarte grea, pentru că proiectele au fost extrem de diverse şi fiecare a avut un rol important în felul său.

Premiul a fost înmânat miercuri, în cadrul unei ceremonii organizate la Sfântu Gheorghe.

„Premiul în sine reprezintă pentru noi recunoaşterea faptului că am putut să contribuim cu ceva la viaţa comunităţii şi ne face să lucrăm în continuare cu şi mai multă forţă, să facem mai mult bine în comunitatea noastră”, a declarat Derzsi Katalin, reprezentanta asociaţiei „Soare Verde”.

La ediţiile precedente, premiul a fost adjudecat în anul 2013 de Fundaţia Comunitară Covasna pentru programul Carduri comunitare, în 2014 de Asociaţia Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI) pentru un proiect de protejare şi promovare a limbii maghiare în spaţiile publice şi în 2015 de Teatrul independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe, pentru întreaga activitate desfăşurată timp de peste două decenii.

„Credem că premiile, chiar dacă nu au o valoare financiară mare, reprezintă o recunoaştere a activităţii comunitare pe care o desfăşoară aceste asociaţii civile, iar această recunoaştere este importantă şi pentru proiectele viitoare, pentru că vor putea să atragă mai uşor sponsorizări, donaţii sau atenţie chiar şi pe plan naţional sau internaţional”, a declarat Olah Kata, reprezentanta Federaţiei Organizaţiilor Civile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.