ACTUALITATE 24 mai 2010

Asociația Incubatoarelor de Afaceri - vitală pentru dezvoltarea afacerilor

de Covasna Media | 207 vizualizări

Mai mulți reprezentanți ai Incubatoarelor și Centrelor de afaceri din zone precum Constanța, Brașov, Mureș, Dorohoi și Bacău s-au aflat ieri la Sfântu-Gheorghe, unde s-au discutat aspecte legate de viitorul Incubatoarelor de afaceri din țară și cel al clusterelor. Întâlnirea mediului de afaceri a beneficiat și de prezența reprezentanților Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin care sunt sprijinite firmele nou incubate.

Potrivit directorului Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, este vitală înființarea Asociației Incubatoarelor de Afaceri, o structură ce ar crea legătura între administratorii firmelor și ar asigura totodată un cadru de parteneriat firmelor incubate.

„În acest fel, se va permite includerea firmelor care asigură managementul clusterelor - pentru organizare, marketing și pregătire profesională, ceea ce ar fi o salvare pentru IMM-uri, deoarece unei firme îi este greu singură să iasă din județ, din cadrul regional. Este nevoie de clustere, iar Asociația va funcționa precum una superioară, având mai mulți actori implicați - administrație locală, instituții universitare, școli profesionale, tot ceea ce este nevoie într-un circuit pentru asigurarea funcționării”, a explicat Vajda Lajos.

Potrivit acestuia, după formarea Clusterului Lemnarilor (care include 18 entități participante), atenția se centrează în acest an pe formarea Clusterului Energiei Regenerabile (cu implicarea întregii Regiuni 7 Centru) și Clusterul Turistic.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.